30. 07. 2021.
Ožegović: Zvezda nekorektna

Ožegović: Zvezda nekorektna

Ožegović: Zvezda nekorektna

Izjavio je ovo za “Glas Srpske” dojučerašnji fudbaler Crvene zvezde Ognjen Ožegović, robusni centarfor, koji je rođen u Republici Srpskoj, tačnije Gradišci.

Kazao je da će karijeru nastaviti u nekom klubu u Srbiji i da mu prija interesovanje pojedinih klubova.

Čuo sam da su se za mene raspitivali i pojedinci iz banjalučkog Borca, ali povratak na Gradski stadion biće moguć jednog dana pri kraju karijere. Sada su moja razmišljanja okrenuta u drugom pravcu – dodao je Ožegović.

On je kao omladinac došao u redove Crvene zvezde, ali nije dobio pravu priliku da se dokaže. Odigrao je samo četiri meča za prvi tim, a klubu je oprostio dug od 15.000 evra.

– Razlog raskida ugovora je što mi duguju mnogo para. Drugi razlog je i to što sam imao nekoliko ponuda iz inostranstva, ali je Zvezda tražila veliko obeštećenje i morao sam da ih tužim, da bih mogao na ljeto da idem. Već sam rekao da sam ostvario snove debitujući za Zvezdu, ali su me ljudi u upravi razočarali. Nisu bili korektni i nisu me pustili u inostranstvo – kazao je Ožegović.

On će sljedeću polusezonu nastupati za nekog superligaša. Ima dosta ponuda, a već iduće sezone odlazi u inostranstvo i ima dogovor sa jednim klubom, čije ima nije želio da otkrije.

– Dosta klubova iz Srbije želi me vidi u svojim redovima: Rad, Vojvodina, Čukarički… Sada mi je cilj samo da odigram šest mjeseci i to bez ugovora i da na ljeto idem u inostranstvo. Već imam dogovor za prelaz, a želim do ljetnog prelaznog roka da igram i da budem u što boljoj formi – dodao je Ožegović.

Tokom boravka u redovima Crvene zvezde Ožegović je dosta vremena provodio na pozajmicama u raznim klubovima u Srbiji. Tokom 2012. godine igrao je za Banat iz Zrenjanina, gdje je zabilježio 14 nastupa i postigao jedan pogodak. Prošlu polusezonu igrao je za Voždovac, gdje imao osam nastupa uz jeda gol.

– Dobro su mi došle te utakmice, a nadam se da će ih na proljeće biti još više – zaključio je Ožegović.

Ambasador sporta RS

Ognjen Ožegović je ponikao u Kozari. Nosio je i dres banjalučkog Borca. Kao član omladinske selekcije Srbije, koja je prošle godine u Litvaniji postala prvak Evrope, na kraju prošle godine dobio je priznanje za ambasadora sporta Republike Srpske u akciji “Glasa Srpske” Izbor deset najboljih sportista RS.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender