24. 07. 2021.
Podgorica: Sukob policije i demonstranata

Podgorica: Sukob policije i demonstranata

Podgorica: Sukob policije i demonstranata

Kako nezvanično saznaje RT CG ima povrijeđenih policajaca. Nema informacija o eventualnim povredama među okupljenim protestantima.

Demonstranti su bacali kamenice na policiju koja je bacila suzavac.

Protest oko 200 građana, uglavnom penzionera i radnika, koji su zahtjevali smjenu vlasti zbog korupcije i kriminala, počeo u 13 sati ispred Skupštine Crne Gore, da bi se mirna povorka uputila ka zgradi Vlade Crne Gore, gdje je grupa huligana nasrnula na policiju.

Podgorica: Sukob policije i demonstranata

Maskirani fantomkama i kapuljačama, oni su pokušali u više navrata da probiju zaštitnu ogradu postavljen ispred zgrade, a onda se kamenicama iz obližnjeg parka gađali policiju uz povike “Kerovi, kerovi” i pjevajući pjesmu “Štitite lopove, branite bogate, bijete narod za male pare”.

Oni su kamenice bacali i na zgrade Vlade Crne Gore i ministarstva inostranih poslova i finansija.

Na licu mjesta stigle su i specijalne policijske jedinice. Protest je organizovala fejsbuk grupa “Revolucija u Crnoj Gori – svi na ulice”.

Fejsbuk grupa “Revolucija u Crnoj Gori – svi na ulice” najavila je juče da će organizovati u subotu protest ispred zgrade crnogorskog parlamenta u Podgorici, na kojem će tražiti smjenu aktuelne vlasti, po uzoru na dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Oni su, kako prenose današnji podgorički mediji, pozvali građane da u subotu izađu na ulice i zatraže smjenu vlasti, a najavljena je i blokada centralnih saobraćajnica u Podgorici.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender