25. 07. 2021.
Vučić: 21 zakon za razvoj ekonomije

Vučić: 21 zakon za razvoj ekonomije

Vučić: 21 zakon za razvoj ekonomije

On je predstavio dio plana koji je SNS pripremila kako bi popravila investicioni ambijent i Srbija krenula u ekonomski razvoj.

Vučić je precizirao da je riječ o 21 zakonu, koji treba donijeti u periodu od 15. aprila do 30 juna.

Prema njegovim riječima, radi se o zakonima o radu, stečaju, državnim službenicima, bržem izdavanju dozvola…

“Plan podrazumijeva da radimo teško u naredne dvije godine i podrazumijeva formiranje nacionalnog prioritetnog plana”, rekao je Vučić.

On je objasnio da se planira značajnije ulaganje u četiri oblasti, a da je prva – automobilska industrija, koja je, kako je rekao, puni zamah doživjela u 2013. i 2014. godini.

On je naveo da su u tim prioritetima i IT Sektor, u koji će se uložiti veliki novac i to je prije svega namijenjeno mladim ljudima, zatim poljoprivreda, za koju ima više planova, i razvoj privatnog preduzetništva.

“Nama je za mlade ljude važno da možemo da im kažemo da tražimo način i da počnu biznis i ne razmišljaju da se zaposle samo u državnom organu, već da ideje i spobnosti razviju u privatnom biznisu”, rekao je lider naprednjaka i naveo poreske olakšice za mlade koji počinju sopstveni biznis, rekao je on.

Lider SNS je u prioritete uvrstio i velike razvojne infrastrukturne projekte, koji treba da razviju cijelu Srbiju.

Uvijek smo spremni da razgovaramo sa svakim, kao i danas u Smederevu sa radnicima Žečvoza, da čujemo muku radnika i pomognemo, ali i oni moraju da budu spremni da pomognu svojoj državi, naveo je Vučić.

On je poručio da je privatni sektor kičma koja vuče zemlju napred, da taj sektor izdržava javni sektor “i tu ne treba da bude nedoumica”.

“Neću da se dodvoravam građanima, da ih lažem, slijedi nam težak period i mnogo rada, ali već krajem ove godine videćemo svjetlo na kraju tunela”, rekao je Vučić.

Beograd na vodi gotov do 2019.

Predsjednik SNS Aleksandar Vučić je izjavio da će prvi radovi na realizaciji projekta Beograd na vodi početi u maju, i da će čitav posao biti završen do 2019. godine.

Vučić je na TV Pink pokazao plan Beograda na vodi, i precizirao da će toranj, koji će biti “novi lend mark” Beograda, biti završen do marta 2017. godine.

On je naveo da kao što mnogi sada ne vjeruju u realnost tog projekta, tako nisu vjerovali ni u uspješnu borbu protiv korupcije i kirminala, ili – da će Srbija otvoriti pregovore sa EU.

Govoreći o investitorima iz UAE Vučić je kazao da će u projekat uložiti tri milijarde dolara, a kasnije će se dijeliti dobit od prodaje nekretnina na tom prostoru.

On je rekao da će se izgraditi toranj od 50 spratova koja će biti najviši u ovom dijelu Evrope, da će tamo gdje je sada pruga biti “beogradski Šanzelize”, da će biti šoping molova, apartmana koje će kupovati najbogatiji ljudi na svijetu, jer su i navikli da kupuju kada tako velika kompanija gradi.

Prema njegovim riječima, brzo će početi i reklame na svjetskim televizijama u koje će investitori uloziti desetine miliona dolara, jer je i njihova želja da zarade novac na ovom projektu.

“Beograd na vodi je investicija za cijelu Srbiju”, rekao je Vučić i dodao da će to pokrenuti sve oblasti i povećati prihode u svim sektorima, a posebno u građevinskoj industriji.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender