24. 07. 2021.

Vučić: Priznanje Kosova neće biti uslov za EU

“Verujem da nas taj težak uslov neće sačekati na kraju mukotrpnog puta”, rekao je Vučić, navodeći da su u Evropi počeli da vjeruju da će Srbija do 2019. godine završiti svoje unutrašnje obaveze i da će se 2020. godine priključiti EU.

“Znaju da postoji jedna nova energija. Počeli su i Nemci i Holanđani da veruju u to, koji nikada nisu verovali. Oni znaju da ćemo to što govorimo da i provedemo u delo”, kaže Vučić za “Večernje novosti”.

Navodeći da razgovori sa Prištinom jesu teški i mučni, Vučić je rekao da ponekad nije u stanju da to u javnosti objašnjava, jer kada bi srpski predstavnici nešto izgovorili, to bi sigurno naišlo na osudu međunarodne zajednice.

Vučić tvrdi da u vrhu srpske vlasti apsolutno ne postoji koncepcijski sukob između proruske i prozapadne struje.

“Srbija u ovom trenutku ima najbolje moguće odnose sa EU, Amerikom i Rusijom. To će vam reći i jedni i drugi i treći”, istakao je Vučić.

On je naveo da će zvaničnici Moskve reći da je ova Vlada Srbije ona koju su najviše podržavali i da isto očekuju od sljedeće.

“Isto će vam reći i ljudi u Briselu i Vašingtonu”, istakao je Vučić.

Vučić je rekao da borba protiv korupcije u Srbiji neće stati, te podsjetio da se prvi put protiv trojice ministara vodi sudski postupak, a da su u istražnom postupku riješena 23 od 24 predmeta spornih privatizacija.

“Nije tu samo /biznismen Miroslav/ Mišković, tu su i /vlasnik kompanije Zekstra Dragan Đurić i mnogi drugi. Svi moraju da znaju da se lopovluk i korupcija ne isplate i da će svi koji u tome učestvuju biti kažnjeni”, poručio je Vučić.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender