25. 07. 2021.
Ćurguz: Zaustaviti formiranje nove pravosudne instance u BiH

Ćurguz: Zaustaviti formiranje nove pravosudne instance u BiH

Ćurguz: Rukovodstvo BORS-a neće mijenjati ulica

On je dodao da će BORS za dva mjeseca kroz izbore, čija je procedura u toku, na legalan i legitiman način dobiti novo rukovodstvo.

Ćurguz kaže da podržava pravo svakog pojedinca ili udruženja da javno izrazi svoj stav o nekoj problematici, ali da neće prihvatiti da druga udruženja pokušavaju uticati na BORS, jer nisu njegov dio.

Komentarišući optužbe da je bilo nepravilnosti i mahinacija u radu BORS-a, Ćurguz je najavio da će od ministra unutrašnjih poslova Srpske zatražiti da kriminalistička policija provjeri sve navode i da, ukoliko ima osnova za njegovu odgovornost, proslijedi slučaj nadležnom tužilaštvu na procesiuranje.

“Ako u svemu nema moje odgovornosti, onda će oni koji izlaze u javnost sa takvim porukama i insinuacijama morati odgovarati”, naglasio je Ćurguz.

On je uvjeren da će izbori u BORS-u biti sprovedeni na civilizovan i demokratski način i da će biti transparentni.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Prnjavor Vlado Živković rekao je da je današnji sastanak organizovan zbog posljednjih dešavanja u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

“Inicijativu za sastanak pokrenuli smo da bismo kao borci, kao komandanti, razmijenili dosadašnja iskustava i zauzeli stav u kom pravcu je potrebno ići dalje da bi Boračka organizacija djelovala jedinstveno”, kaže Živković.

Sastanku u Prnjavoru, na kome je bilo riječi o političko-bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH i predstojećim izborima u BORS-u, prisustvovali su i predsjednik Predsjedništva BORS-a Dražan Perendija, predsjednik Odbora porodica poginulih boraca Stanislav Jungić i predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida Miko Škorić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender