25. 07. 2021.
Dodik: Unutrašnji konsenzus ili raspad BiH

Dodik: Unutrašnji konsenzus ili raspad BiH

Dodik: SNSD će na izbore sa istim koalicionim partnerima

“Prema anketama, SNSD i dalje vodi, ima isti procenat podrške kao na prošlim izborima. To znači da ljudi prepoznaju to što radimo i da to podržavaju”, rekao je Dodik.

On je za Federalnu televiziju napomenuo da je SNSD prošle godine nudio SDS-u platformu da bi bile izbjegnute snažne političke turbulencije koje bi ugrozile postojanje institucija Srpske i da bi bila obezbijeđena stabilnost u budućnosti.

“SDS-u je ponuđen dogovor oko najšireg zajedničkog okvirnog nastupa, ali je on zloupotrijebio naše povjerenje da uđe u zajedničke organe i morali smo da rješavamo to pitanje kako je bilo jedino moguće, a to je raskidom saradnje sa SDS-om”, naveo je Dodik.

On je precizirao da je nuđeno da na izborima za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Srpske grupacija oko SDS-a ponudi jednog, a grupacija oko SNSD-a drugog kandidata.

“Predložili smo i da grupacija koja osvoji veći broj glasova da premijera Srpske, a druga predsjednika Narodne skupštine. Predloženo je da Vlada bude formirana tako što bi u njoj svaka grupacija učestvovala sa brojem ministara procentualno broju osvojenih glasova”, pojasnio je Dodik.

On je ocijenio da je to bila fer ponuda SNSD-a, koja je sada prošlost, jer je SDS zloupotrijebio povjerenje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender