25. 07. 2021.
KC Banja Luka: Otvoren prošireni dio dnevne hematološke bolnice

KC Banja Luka: Otvoren prošireni dio dnevne hematološke bolnice

KC Banja Luka: Otvoren prošireni dio dnevne hematološke bolnice

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da su proširivanjem ovog dijela Klinike pacijentima koji boluju od teških i ozbiljnih bolesti omogućeni bolji uslovi liječenje i ugodniji boravak u Kliničkom centru.

On je istakao da će resorno ministarstvo, rukovodstvo Kliničkog centra Banjaluka i svi zaposleni, kao i Fond zdravstvenog osiguranja učiniti sve da u narednom periodu rezultati njihovog rada postanu vidljivi, te da pacijenti dobiju bolju, kvalitetniju i adekvatniju zdravstevnu zaštitu.

“Sa rukovodstvom Kliničkog centra Banjaluka dogovorili smo se da ćemo od 1. marta svakog vikenda raditi koronarografiju, kako bismo smanjili listu čekanja”, naglasio je Bogdanić.

Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Banjaluka Duško Račić rekao je da ovim proširenjem dnevne hematološke bolnice Klinički centar dodatno podiže ljestvicu kvaliteta zdravstvenih usluga.

“Pored proširenja dnevne hematološke bolnice, odlučili smo da će u narednom periodu svi citostatici u Kliničkom centru biti rastvarani u Apoteci Kliničkog centra, čime će se postići puna kontrola troškova i potrošnje citostatika, a medicinske sestre i tehničari, koji su do sada rastvarali te citostatike imaće više vremena da se posvete brizi o pacijentima”, dodao je Račić.

On je dodao da su nabavljeni svi lijekovi za sve terapije.

Šef Odjeljenja hematologije Klinike za unutrašnje bolesti Kliničkog centra Banjaluka Jadranka Mirjanić rekla je da hematološko odjeljenje sa svojih 25 kreveta i devet kreveta u dnevnoj bolnici obavlja poslove dijagnostike i terapije najtežih hematoloških bolesti.

“Čak 53 odsto ležećih pacijenata čine hematološki pacijenti, a od toga nešto manje od pola su oni koji se obrađuju preko dnevne bolnice”, pojasnila je Mirjanićeva.

Prema njenim riječima, najduži terapijski protokol traje 12 časova, što znači da pacijenti cijeli dan borave u dnevnoj bolnici, a dnevno pruže uslugu za najmanje 50 pacijenata.

Predsjednik Udruženja građana oboljelih od limfoma “Snaga” Aleksandra Gordić rekla je da su proširenjem dnevne hematološke bolnice korisnici dobili ugodniji prostor za liječenje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender