25. 07. 2021.
Koliki put pređe svaki mejl prije nego što stigne do nas?

Koliki put pređe svaki mejl prije nego što stigne do nas?

Koliki put pređe svaki mejl prije nego što stigne do nas?

Aplikacija funkcioniše tako što pomoću GPS-a i internet praćenja prati lokaciju s koje je poruka poslata i njeno odredište. Nakon toga se izračunava ukupna udaljenost koja se prikazuje na ekranu.

Brucker-Cohen, kreator aplikacije, nada se da će aplikacija podsjetiti ljude da ne uzimaju brzinu online komunikacije zdravo za gotovo.

“Praćenjem pošte projekat smanjuje velike fizičke udaljenosti koje tako postaju puno opipljivije”, dodaje Brucker-Cohen.

Još jedna zanimljivost koju aplikacija otkriva jeste da pošta koju šaljemo često putuje izrazito indirektnom rutom. Primera radi, zabilježena poruka poslata je iz Njujorka prema Dakaru u Senegalu, koji je najprije putovao preko Dalasa do Londona, da bi krenuo južno prema tom zapadnoafričkom gradu.

Brucker-Cohen objašnjava kako poruke putuju puno dužim rutama zbog različitih servera i kompanija s različitim mrežnim kablovima i ističe da Email Miles pruža sasvim drugačiji doživljaj slanja poruka.

“Email Miles je koristan jer dodaje fizičku komponentu naših e-mail naloga, koje inače percipiramo isključivo kao virtualni servis”, ističe.

Jonah Brucker-Cohen za aplikaciju je otvorio i kampanju FundAnything, uz pomoć koje se nada da će prikupiti donacije kako bi aplikacija ušla u širu primjenu.


(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender