30. 07. 2021.
Veliki protest u parku: Borci poručili Ćurguzu da mu je mjesto u zatvoru

Veliki protest u parku: Borci poručili Ćurguzu da mu je mjesto u zatvoru

Veliki protest u parku: Borci poručili Ćurguzu da mu je mjesto u zatvoru

Borcima se obratio Aco Prelić, predsjednik Stranke socijalne sigurnosti boraca RS, koji je najavio govor predsjednika udruženja Veterana RS, Duška Vukotića.

Ovaj je od ministra unutrašnjih poslova Srpske Radislava Jovičića, kome se u govoru obratio kao saborcu, zatražio da se istraže kriminalne radnje u BORS. Vukotić je odbacio kao zlonamjerne tvrdnje da su protesti dio projekta destabilizacije Srpske, povezanim sa protestima u Efbihu.

– Ne mogu oni ljude koji su ratovali i stvarali Srpsku, koji su obišli sva ratišta od Vukovara, preko Krajine, Sarajeva, Koridora, pa do Hercegovine nazivati izdajnicima – poručio je Vukotić, čiji govor je nekoliko puta prekinut skandiranjima okupljenih boraca: Ćurguze lopove!

– Ćurguzu je vrijeme da ode, i to u zatvor – rekao je Vukotić uz glasno odobravanje okupljenih.

Kako je Vukotić rekao, sve je učinjeno da što manje pripadnika boračke populacije dođe na današnji protest, ali ti pokušaji su bili neuspješni.

Na pitanje novinara koju knjigu drži u ruci za vrijeme govora, Vukotić je odgovorio da je u pitanju Ustav Srpske, i da borci ne rade ništa što je u suprotnosti sa Ustavom.

Kako se tokom protesta pronijela vijest da je predsjednik BORS Pantelija Ćurguz u Banjoj Luci, na protestu je napravljena pauza od 15 minuta, koliko je vremena dato Ćurguzu da se pojavi pred borcima.

Potom je organizacija protesta pozvala borce da se raziđu i ne organizuju šetnju gradom. Neki od zahtjeva koji su iznijeti bili su hitna ostavka Pantelije Ćurguza, kao i da svi borci bez obzira na godine dobijaju borački dodatak. Ukoliko im se neko iz vlasti u najskorije vrijeme ne obrati, ponovno okupljanje u još većem broju je zakazano za subotu.

(Frontal.rs/Kontaktradio)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender