03. 08. 2021.

NEODOLJIVE MINIJATURE: Najmanje i najslađe rase pasa (FOTO)

Banja Luka uskoro dobija park za pse

Potvrdili su ovo “Glasu Srpske” iz Gradske uprave.

– Planirano je da se park prostire na površini od 3.753 kvadratna metra i da sadrži poligon za animaciju i vježbe pasa. Izgradnja parka koštaće 15.000 KM – kazali su iz Gradske uprave i dodali da će park biti ograđen.

Predsjednik Skupštine Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” Nikola Vidačković kaže da je park neophodan i da će se na taj način spriječiti da psi šetaju i trče po površinama koje nisu predviđene za to.

– Vlasnici će imati mjesto gdje će moći da vode svoje kućne ljubimce da slobodno trče i da se igraju – rekao je Vidačković.

Dodao je da će se tako psi više socijalizovati i navikavati na prisustvo drugih pasa, što će doprinijeti ljubiteljima pasa da imaju mirnije i poslušnije ljubimce.

Jelena Savić iz naselja Kočićev vijenac rekla je da je park odlična ideja, jer nema gdje ni da šeta psa, a kamoli da ga pusti da se istrči i uživa.

– Na puno mjesta u gradu postavljene su zabrane. Psi nisu prihvaćeni, kao da smo u grad izveli divlju životinju, svi ih gledaju u strahu i sklanjaju se od njih – kazala je Savićeva.

Sanja Majstorović sa Starčevice istakla je da strahuje od pasa i da se nada da će vlasnici prestati da šetaju svoje ljubimce kad budu imali posebno napravljen i opremljen park.

– Ne volim kada su veliki psi u parku u blizini moje djece, plašim se da bi ih mogli ugristi ili napasti – kazala je Majstorovićeva.

Naglasila je da je vrlo važno uvesti stroge kazne za vlasnike koji ne vode računa o čišćenju iza svojih ljubimaca.

– Vlasnici čiji pas izvrši nuždu na ulici ili u parku često ne uklone izmet. Samo prođu i ostave da neko drugi počisti nered – dodaje Majstorovićeva.

Kazne

Kazne za nepropisno vođenje pasa dostižu i do nekoliko hiljada maraka.

– Kazne za pravna lica iznose od 500 do 7.000 KM, za fizička lica od 100 do 1.000 KM, za odgovorno lice u pravnom licu od 200 do 1.800 KM i za samostalne privrednike od 300 do 1.000 KM – rekli su u Komunalnoj policiji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender