30. 07. 2021.
Spavaća soba: 7 boja koje će vas potpuno opustiti

Spavaća soba: 7 boja koje će vas potpuno opustiti

Spavaća soba: 7 boja koje će vas potpuno opustiti

Boje su oblik neverbalne komunikacije koja može uticati na raspoloženje, izražavanje emocija i inspiraciju ljudi pa se veoma često preporučuje da, za spavaću sobu, birate boje koje opuštaju. Pogledajte za koje to boje dizajneri enterijera tvrde da poboljšavaju raspoloženje, opuštaju i smiruju.

Svijetlo zelena

Svijetlo-zelena-575x395

Svaki put kada budete ušli u spavaću sobu u kojoj dominira ova boja, imaćete osjećaj kao da ulazite u šumu koja vam donosi mir. Svijetlo zelena boja ima pozitivnu energiju koja se povezuje sa svježinom, proljećem, travom, bujnošću i živahnošću. Upravo iz navedenih razloga, svijetlo zelena je boja koja vam najviše može pomoći da se opustite.

Tamno ljubičasta

Tamno-ljubicasta-575x386

Kraljevska boja. Ljubičasta je dobila elitni status zbog cijene i rijetkosti boje. Osim što ima kraljevski status, ljubičasta boja ima i nekoliko drugih značenja, kao što su bogatstvo i prestiž. Ako želite da se osjećate nadmoćno, a da istovremeno budete opušteni, tamno ljubičasta je sigurno boja za vašu spavaću sobu.

Bijela

Bijela-575x384

Možda će vam se činiti da su bijeli zidovi vaše spavaće sobe “dosadni”, ali vjerujte nam na riječ – oni su apsolutno uvijek moderni! Dakle, ako ih već imate, onda ste vjerovatno i svjesni koliko oni djeluju elegantno, moderno i šik. U spavaćoj sobi bijele boje uvijek ćete se osjećati opušteno, jer ona odiše čistoćom, besprekornošću i mirom.

Svijetlo plava

Svijetlo-plava-575x386

Svijetlo plava boja sobi daje osjećaj svježine i prozračnosti. Ona je jedna od onih boja koje zrače energijom, impresivnošću i uzbudljivošću. Svijetlo plava boja je odlična za spavaću sobu, jer vam pomaže da se opustite i steknete novu energiju.

Svijetlo žuta

Svijetlo-žuta-575x382

Svijetlo žuta je nježna i blaga boja koja sobi može dati opuštajući osjećaj. Pored toga, uvijek ćete imati osječaj da je vaša soba okupana sunčevom svjetlošću. Pozitivnost, sreća i optimizam su energije koje svijetlo žuta boja emituje.

Tirkizna

Tirkizna-575x387

Boja mora čije bogate nijanse izražavaju pozitivne energije beskraja, saosjećanja, zaštićenosi i vjernosti. Ukoliko volite more, onda je ova boja baš za vas. Svaki put kada uđete u spavaću sobu čiji su zidovi tirkizne boje, vaše tijelo i duh će se osjećati kao da su na moru.

Boja breskve

Boja-breskve-575x390

Boja breskve je odlična i zbog toga što vam omogućava da u spavaćoj sobi imate ružičaste detalje. Tamno ili svijetlo ružičasta se smatraju agresivnim bojama, ali boja breskve vam omogućava da ih možete bez straha “unijeti” u svoju spavaću sobu i to na veoma opušten način. Ova boja je veoma nježna i pravi je odmor, kako za oči, tako i za dušu i tijelo.

(Mini magazin)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender