01. 08. 2021.
4 trika koji vam noge čine dužima i vitkijima

4 trika koji vam noge čine dužima i vitkijima

4 trika koji vam noge čine dužima i vitkijima

Iako možda niste blagosloveni visinom i oblikom nogu koji biste željeli, to ne znači da ne možete stvoriti iluziju dugih i vitkih nogu. Štaviše, određeni trikovi, tačnije načini oblačenja, mogu vam pomoći da stvorite tu iluziju i da se, samim tim, osjećate bolje u svom tijelu, kao i prilično samopouzdanije.

Visoki pojas

a1

Zapravo je prilično očigledno kada porazmislite o tome: visoki pojas će vam odmah pomoći da vaše noge izgledaju duže. Umjesto naglašavanja prirodne linije struka, birajte pantalone sa visokim pojasom. Uparite ih sa štiklama i odmah ćete se osjećati samopouzdanije.

Duža haljina

a2

Prekrijte koljena i vaše noge će izgledati “beskonačno” duge. Haljina dužine do pola lista može vam pomoći da to i postignete. Kombinujte je sa gležnjericama ili štiklama i spremni ste za večernji izlazak.

Pantalone i cipele koje se podudaraju

a3

Iluziju dužih nogu možete postići i ako nosite pantalone i cipele u bojama koje se podudaraju. Kako to funkcioniše? Oko “posmatrača” će putovati od vrata preko struka do cipela te se neće zaustaviti na vašim zglobovima.

Široka suknja

a4

Suknja koja se širi laska svim figurama, ali je posebno dobra za kraće noge. Njena lepršava dužina će, zapravo, dati iluziju dužih nogu. Možete je kombinovati sa štiklama ili gležnjericama.

(Mini magazin)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender