05. 08. 2021.
Mladalački sjaj: Kako da s lakoćom pobijedite godine

Mladalački sjaj: Kako da s lakoćom pobijedite godine

Mladalački sjaj: Kako da s lakoćom pobijedite godine

-Svakodnevno koristite hidratantnu kremu, po mogućnosti onu koja sadrži zaštitni faktor. I, nemojte zaboraviti da je nanesete na vrat i ruke.

-Ljepota dolazi iznutra i to je nepobitna činjenica. Pijte dvije litre vode dnevno kako biste održali hidrataciju organizma na optimalnom nivou. Pored toga, ona vam može pomoći i da održite liniju.

-Istraživanja pokazuju da 75 mg vitamina C dnevno može usporiti nastanak bora. Pomenutu količinu možete naći u jednom grejpfrutu ili u dvije narandže srednje veličine.

– Potrebno je da vodite računa o zdravlju vaših zuba. Konzumiranje kafe, čaja i hrane često na zubima ostavlja mrlje. Ovdje pogledajte i koje namirnice vam mogu pomoći da izbijelite zube prirodnim putem.

-Sjaj za usne će vašem licu dati mladalački sjaj. Nosite ga umjesto karmina, kad god je to moguće.

a2

-Istraživanja pokazuju da je šećer prilično štetan. Štaviše, određena istraživanja pokazuju da je on prilično poguban po izgled kože, odnosno da može uzrokovati nastanak bora. Izbjegavajte ga koliko god je to moguće.

-Frizura vam može pomoći da “skinete” i do pet godina sa lica. Šiške ili kratka frizura odličan su način da to i postignete.

-Garderoba tamnijih boja nam može pomoći da izgledamo vitkije. Ipak, svjetlije boje pomažu da izgledamo mladalačkije.

-Crno vino je veoma bogat izvor antioksidanata koji sprečavaju starenje i oštećenja kože uzrokovane djelovanjem slobodnih radikala. Ali, budite umjereni – jedna čaša dnevno sasvim je dovoljna.

Na kraju, ne treba zaboraviti da su pozitivan stav i osmijeh veoma bitni u cijeloj priči. Ukoliko ste stalno namršteni ili ste podložni negativnim stavovima, ne možete ni izgledati mladoliko. Smijte se što češće, jer – između ostalog – smijeh je i najbolji lijek.

(Mini magazin)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender