25. 07. 2021.
Počela sezona u Banjalučkom studentskom pozorištu

Počela sezona u Banjalučkom studentskom pozorištu

Počela sezona u Banjalučkom studentskom pozorištu

Sezona simbolično nosi naziv “Rekonstrukcija”, a svečano je otvorio Radenko Đurica, načelnik Društvenih djelatnosti u Gradskoj upravi Banjaluka.

Na 19. februar se obilježava i dan Banjalučkog studentskog pozorišta i od sada će sve naredne sezone počinjati na taj datum.

Otvarajući ovu sezonu, Radenko Đurica je najavio da će lokalna zajednica u ovoj godini izdvojiti 300.000 KM za rekonstrukciju Banjalučkog studentskog pozorišta i opremanje oko 100 sjedećih mjesta.

Takođe je izjavio da je impresioniran energijom mladih ljudi, da je u njima bogatstvo i snaga, te da će ubuduće više vremena posvećivati kulturi.

Reditelj Banjalučkog studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković najavio je za ovu sezonu 10 novih premijera, i saradnju sa Sandrom Ljubojević, Vladimirom Đorđevićem, Sašom Terzićem i Goranom Jokićem, te predstavu “Portret mog života”, povodom 100 godina od rođenja Branka Ćopića u koprodukciji sa svjetskom asocijacijom “Aitu”.

Pejaković očekuje da će do kraja godine Banjaluka dobiti jedno od najmodernijih amaterskih pozorišta u bivšoj Jugoslaviji, zbog čega je i naziv sezone “Rekonstrukcija”.

U premijernoj predstavi “Kome treba zelena beba” igraju: Vesna Vukelić, Kristina Čulić, Anando Čenić i Dušan Urošević, a autor dramskog djela “Bebin doručak” je Leon Kovke.

Reditelj predstave Novica Bogdanović rekao je da predstava “Kome treba zelena beba” predstavlja veselu farsu o problemima mladih, koju su kreirali njeni glumci.

Na današnji dan 1977. godine održana je prva audicija na Elektrotehničkom fakultetu za Banjalučko studentsko pozorište.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender