23. 07. 2021.
Harmonikaši iz Ugljevika sviraće cijelom svijetu u Sočiju! (VIDEO)

Harmonikaši iz Ugljevika sviraće cijelom svijetu u Sočiju! (VIDEO)

Ugljevički harmonikaši na turneji u Omanu

“U Omanu, zemlji bogate kulture i običaja, svi mi, mladi muzičari iz Republike Srpske i njihovi pratioci, lijepo provodimo slobodno vrijeme, upoznajemo ovdašnju kulturu i ljude, družimo se. Do sada je orkestar učestvovao na četiri nastupa – dva u galeriji `Rojal opera haus Muskat – ROHM` i dva na velikoj sceni ROHM-a”, rekao je za Srnu iz Omana vođa Orkestra Slavko Nikolić.

On je naglasio da je publika u Omanu na Svjetskom muzičkom festivalu veoma pozitivno reagovala i sa oduševljenjem aplaudirala ovim mladim umjetnicima.

“Nastupali smo u prepunoj dvorani. Oduševljenje publike, ali i naše uzbuđenje i sreća ne jenjavaju”, rekao je Slavko Nikolić.

On kaže da ugljevičkom orkestru predstoje još dva nastupa na velikoj sceni – danas i sutra.

Orkestar harmonika ispratio je na beogradskom aerodromu u nedjelju i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica.

“Razgovarali smo o iskustvima koja nosimo iz Sočija. Ponosni smo što nas je slavni režiser ispratio i poželio nam sreću i lijep provod”, rekao je Nikolić.

Orkestar harmonika prijavljen je za ovaj festival kao izvođač srpske tradicionalne muzike. Muzički festival nije takmičarskog karaktera, a sa orkestrom iz Ugljevika učestvuju i Austrijanci – harmonika, Rusi – balet, Kazahstan – folklorna grupa, te dva učesnika na arapskom nacionalnom instrumentu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender