28. 07. 2021.
Počinju ZOI u Sočiju

Počinju ZOI u Sočiju

Ukrajinci se povlače sa Igara u Sočiju

Međunarodni olimpijski komitet objavio je u četvrtak da je obavješten da je ukrajinska skijašica Bogdana Macocka zajedno sa trenerom napustila Soči.

Međutim, BBC je nešto kasnije objavio da je polovina ukrajinskog tima koji je brojio 45 članova otišlo iz Sočija.

Macocka i njen otac i trener Oleg Macockij prvi su napustili Soči, posto su objavili da je sve ono što se dešava u glavnom gradu Ukrajine protiv svega što predstavljaju Olimpijske igre, posebno primirja.

“Kao članovi ukrajinskog olimpijskog tima, želimo da objavimo da smo rezignirani potezima predsjednika Ukrajine Viktora Janukoviča, koji je nadu naše zemlje pretvorio u krv umjesto rješavanja konflikta sa protestantima kroz pregovore, kojima smo se nadali kada smo krenuli u Soči.

Sve što se dešava u Kijevu predstavlja kršenje starih principa Olimpijskih igara, posebno primirja”, objavila je Macocka.

Portparol MOK Mark Adams rekao je da su organizatori Igara u Sočiju u stalnom kontaktu sa Ukrajinskim olimpijskim komitetom poslije krvavih protesta u Kijevu, u kojima je prethodnih dana nekoliko desetina ljudi izgubilo živote, a još stotine ranjeno.

Legendarni Sergej Bubka, koji je na čelu Ukrajinskog olimpijskog komiteta, od sportista je tražio da ostanu u Sočiju da bi pokazali jedinstvo. Međutim, takođe je istakao da poštuje pravo svih sportista da sami donesu odluku da li žele da ostanu u Sočiju ili se vrate u zemlju.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender