30. 07. 2021.
Snaga mačkinog predenja: Šta nam sve liječi?

Snaga mačkinog predenja: Šta nam sve liječi?

Snaga mačkinog predenja: Šta nam sve liječi?

O blagodetima životinja dosta se govori, a macino predenje jedno je od vodećih metoda liječenja koje ove prelijepe životinje primjenjuju na svojim vlasnicima. Svjesni predivnih efekata koje mačke imaju na ljude, zaposleni u „Animal Care“ asocijaciji iz Pakistana napravili su koristan poster zahvaljujući kome ćete tačno znati prednosti toga što vam se maza mota oko nogu i kada vas to nervira.

1.Smanjuju stres

Vibracije koje se stvaraju tokom mačkinog predenja djeluju sedativno na nervni sistem ljudi i tako nas umiruju. Na ovaj način smanjuju stres i napetost koje redovno osjećamo po povratku sa posla.

2.Dijagnostika predenjem

U svijetu su ljekari postali sve svesniji „moći“ koju posjeduju mačke. Naime, nakon niza istraživanja ljekari su došli do zaključka da se predenje mačaka razlikuje u trenutku uživanja i trenutku upozorenja čovjeka na određenu bolest. Takođe, postoji potvrđena studija o vrsti predenja koja je drugačija u zavisnosti od bolesti.

3.Snižava krvni pritisak

Krvni pritisak takođe je stvar koju predenje mačaka može regulisati. Ne kažemo da nju možete koristiti umjesto lijekova, ali sigurni smo da će dobro uticati na vas.

4. Jača kosti

Prema riječima svjetskih ortopeda frekvencija od 25 – 200 Hz koju proizvodi mačka tokom predenja najbolja je za ojačavanje kostiju. Dakle, zaključak izvedite sami.

5. Smanjuje rizik od infarkta

Prema posljednjim istraživanjima kardiologa vlasnici mačaka imaju 40 % manje šansi da dožive infarkt.

6. Uklanja otok i infekcije

Stručnjaci takođe tvrde da silina vibracija koju mačke proizvode utiče na ubrzavanje cirkulacije, što doprinosi bržem smanjenju otoka i eliminisanju infekcije iz organizma.

7.Pozitivno dejstvo na ligamente i mišiće

Mnogi profesionalni sportisti primjetili su nevjerovatno pozitivno dejstvo svojih mezimaca u trenutcima zamora mišića ili povreda ligamenata i tetiva. Vođeni tim zapažanjem naučnici su potvrdili ovu pojavu i sada veliki broj sportskih fizioterapeuta preporučuje sportistima da se što više maze sa svojim ljubimcima.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender