24. 07. 2021.

Dačić pozvao Srbe da u što većem broju izađu na izbore

Dačić je istakao da je Vlada Srbije dala prednost istoj listi kao i na prošlim izborima, ali da je najvažnije da to nadmetanje bude demokratsko, fer i bez incidenata.

On je poručio da je za Vladu Srbije najbitnije da što više građana izađe na izbore kako bi se nakon toga išlo u konstituisanje zajednice srpskih opština, kao strateškog cilja briselskog sporazuma.

Dačić je ukazao da će to biti prvi legitimni, legalni i politički organ, koji je priznat “i od Beograda, i od Prištine, i od Brisela i od Vašingtona i UN”.

On je podsjetio da je Vlada Srbije oštro reagovala zato što je jedan od kandidata za gradonačelnika Oliver Ivanović u pritvoru.

“Mislimo da taj čin ozbiljno narušava legitimitet međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji. Tražili smo da se i on i svi Srbi koji su tamo u pritvoru puste da se brane sa slobode i dali smo garancije vlade. Međutim, do sada nam nisu stigle nikakve pozitivne reakcije na takve naše zahteve”, rekao je Dačić.

Ponovljeni izbori za gradonačelnika Kosovske Mitrovice biće održani sutra, a na njima su se kandidovala dva predstavnika srpskih partija i dva predstavnika albanskih partija.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender