24. 07. 2021.
MUP Ukrajine: Služimo narodu

MUP Ukrajine: Služimo narodu

MUP Ukrajine: Služimo narodu

MUP predlaže građanima udruživanje napora radi građenja “zaista nezavisne demokratske pravne evropske države”, prenijela je ukrajinska agencija Ukrinform.

“U ovom složenom trenutku novije istorije Ukrajine, pripadnici organa unutrašnjih poslova ukazuju da služe isključivo ukrajinskom narodu i u potpunosti dijeli težnju gradjana ka što bržim promjenama”, navedeno je u saopštenju.

Saopštenje je objavljeno na internet stranici MUP-a, a u njemu se izražava žaljenje zbog žrtava koje su poginule tokom protesta.

Policija je izrazila uvjerenje da će dostojno poštovanje žrtvama biti ukazano “nedopuštanjem tragedije bratoubistva, očuvanje sabornosti države, osiguranje nacionalnog pomirenja svih građana, zaštita njihovog zdravlja i života, bezbjednog života”.

Policija je, takođe, pozvala građane na zajedničko osiguranje pravnog poretka i nedopuštanje uništenja bezbjednosne infrastrukture.

“Ujedinimo naše snage u stvaranju zaista nezavisne demokratske pravne evropske države”, pozivaju pripadnici MUP u saopštenju koje je prenijela ukrajinska državna agencija.

Prema najnovijem bilansu Ministarstva zdravlja Ukrajine, tokom sukoba antivladinih demonstranata i policije koji su obnovljeni 18. februara, poginulo je najmanje 77 osoba, a više od 600 je povrijeđeno.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender