30. 07. 2021.
Za danas najavljen još jedan smak svijeta

Za danas najavljen još jedan smak svijeta

Za danas najavljen još jedan smak svijeta

Vikinški Ragnarok – „Sumrak bogova” je serija događaja koja uključuje i konačnu borbu u kojoj će poginuti većina bogova, dogodiće se razne prirodne katastrofe i potapanje svijeta. Prethodi mu „zima svih zima”, gdje će se smenjivati tri hladne zime, bez ljeta između njih.

Zvuk roga prizvaće sinove boga Odina i ostale heroje bojnog polja, prije nego što će Odina, ali i ostale bogove stvaraoce ubiti vuk Fenrir. Rat će se voditi širom svijeta, vladaće nemoral, neće se poštovati ni srodničke veze. Vuk Skol će pojesti Sunce a njegov brat Hati Mjesec, zbog čega će zvijezde pasti s neba, a Zemlju će potresati zemljotresi.

Još jedan dio legende tvrdi da će se zmija iz Modgarda osloboditi i izdići iz okeana. Neki vjeruju da se takav događaj već dogodio u Kaliforniji prošle godine, kada su pronađene dvije džinovske zmijolike ribe.

Ovo vjerovanje je zasnovano na djelu islandskog pisca Snorija Sturlusona, iz 13. vijeka.

Moderni Vikinzi su se već pripremili za apokalipsu otputovavši u britanski grad Jork radi proslave Jorkirškog festivala – koji je izgovor da se odrasli ljudi maskiraju i mačuju replikama. Finale festivala je u subotu, kada će oko 300 ratnika marširati kroz grad, prije „konačne bitke”.

Iako naučnici nisu potvrdili ove događaje, Vikinzi vole da slave i ne žele da propuste događaj. Da li će subota biti dan kada će se svijet obnoviti i naseliti ga prežijveli bogovi i samo dva ljudska bića, sa zemljom koja tone u more i pravi novi put u utopiju sa neograničenim bogatstvom?

I ako se ništa ne dogodi u subotu, da li će se Ragnarok pridružiti stotinama propalih predviđanja, poput apokalipse Maja 21. decebmra 2012. – kada je Zemlju trebalo da uništi asteroid, i milenijumske bube Y2K 1. januara 2000?

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender