24. 07. 2021.
Cvijanović: Stanje u zdravstvu komplikovano

Cvijanović: Stanje u zdravstvu komplikovano

Cvijanovićeva: Republika Srpska nije rizično zadužena

“Republika Srpska ne samo da ne spada u red rizično zaduženih zemalja, nego ni u grupu visoko zaduženih zemalja, jer redovno servisiramo postojeći dug i servisirajući taj dug redovno ispunjavamo i sve svoje budžetske obaveze”, izjavila je Cvijanovićeva tokom posjete u Zvorniku.

Ona je najavila da će se na Narodnoj skupštini naći odluka o zaduženju koja će imati širu formu, odnosno okvir za zaduženja u budućem periodu.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da će se iz ovog zaduženja finansirati brojni važni projekti za Republiku Srpsku, kao što su ulaganja u oblast obrazovanja i završetak procesa stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija započet 2008. godine.

Prema njenim riječima, Vlada će nastaviti da razvija Republiku Srpsku uprkos teškoćama sa kojima se suočava cijeli region.

“Nivo stranih ulaganja je drastično opao svuda u regiji, naravno i u BiH i u Republici Srpskoj, ali od četiri najviša strana ulaganja u prošloj godini tri su u Republici Srpskoj i samo jedno u Federaciji BiH”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da su to projekti izgradnje termoelektrana u Stanarima i Ugljevuku, kao i mliječna industrija u Kozarskoj Dubici, a u FBiH ulaganja “Aldžezire”.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender