30. 07. 2021.
Rakić pobijedio u Severnoj Mitrovici

Rakić pobijedio u Severnoj Mitrovici

Rakić pobijedio u Severnoj Mitrovici

Prema podacima “Srpske”, Rakić je dobio 2707 glasova, što je 271 glas više u odnosu na zbirni rezultat sva tri kandidata.

Ostali kandidati su dobili ukupno 2436 glasova.

U ovaj broj nije uračunat 651 uslovni glas.

Rakić je saopštio da će mu prvi zadatak biti da Oliver Ivanović i svi uhapšeni budu pušteni da se brane sa slobode. Takođe je dodao da se sada stekao uslov za formiranje Zajednice srpskih opština.

“Sva biračka mjesta zatvorena su na vrijeme, nije bilo nepravilnosti. Izborni dan protekao je u najboljem redu. Građani su na dostojanstven način ispratili izbore”, rekao je ranije večeras portparol Srpske Aleksandar Spirić. On je naveo da je na izbore izašlo 5.854 birača, što je 20,63 odsto birača.

U štabu GI SDP- Oliver Ivanović je saopšteno da je, prema preliminarnim rezuiltatima, predstavnik GI “Srpska” Goran Rakić pobijedio.

“Uveijk smo spremni za saradnju, očekujemo da će ispuniti ono što je obećao građanima koji su mu ukazali povjerenje“, rekla je potpredsjednica te inicijative Ksenija Božović.

U GI SDP – Oliver Ivanović kažu da su oni postigli u ovoj situaciji, kada je njihov lider u pritvoru, najviše što su mogli.

Takođe su naveli da je njihovo biračko tijelo izašlo na današnje izbore.

U SDP dodaju i da su građani podlegli pritisku.

Kfor saopštio da su izbori za gradonačelnika sjeverne Kosovske Mitrovice protekli mirno i da su ih veoma dobro sproveli svi koji su bili uključeni u taj proces.

Birališta su zatvorena u 19 sati.
(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender