01. 08. 2021.
SDS: Srpskom se busaju oni koji je nisu stvarali

SDS: Srpskom se busaju oni koji je nisu stvarali

SDS: Kredite će vraćati sadašnji učenici i studenti

Ali, studenti i učenici treba da znaju da njihov problem ne rješava ni Vlada ni poslanici, već ovim kreditima oni sami sebi kupuju opremu, jer će upravo oni biti ti koji će morati da ih vraćaju”, rekao je Mirkić.

On je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da će se klub SDS-a dodatno konsultovati o dugoročnom zaduživanju Srpske u iznosu od 252 miliona KM kod MMF-a, jer je ta odluka već projektovana kao zaduženje u budžetu Srpske.

Mirkić je naveo da će SDS uputiti pitanje premijeru i ministru finansija Srpske Željki Cvijanović i Zoranu Tegeltiji zašto se ne doznačavaju sredstva u Agenciju za agrarna plaćanja Srpske i resorno ministarstvo po osnovu obaveza koje je u decembru preuzela Vlada za isplatu podsticaja izvoznicima u vrijednosti od 19,6 miliona KM.

On je kritikovao Privrednu komoru Republike Srpske što “sve vrijeme ćuti u vezi sa ekonomskom situacijom u Srpskoj koja je veoma teška”.

Poslanik SDS-a u parlamentu Republike Srpske Nikola Perišić rekao je da će klub poslanika SDS-a na predstojećem skupštinskom zasjedanju zatražiti od Vlade mjerljive učinke i tačne ekonomske pokazatelje sredstava koja su utrošena za izradu više od 40 dokumenata, tipa strategija, planova i studija koje je parlament ranije usvojio na prijedlog Vlade.

“Učinci tih dokumenata su nikakvi i zanemarljivi kada pogledamo ekonomsku sitauciju u Srpskoj, nezaposlenost, pad društvenog standarda, te porast korupcije i kriminala”, tvrdi Perišić.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender