25. 07. 2021.
Analiza: Ukrajinski ekstremisti su jači od američkih marioneta

Analiza: Ukrajinski ekstremisti su jači od američkih marioneta

Analiza: Ukrajinski ekstremisti su jači od američkih marioneta

Plan Vašingtona za svrgavanje demokratski izabranih vlasti u Ukrajini i postavljanje marioneta suočava se sa dva problema.

Prvi je taj što su marionete izgubile kontrolu nad protestima i naoružanim radikalnim elementima, povezanim sa nacističkom idreologijom, a drugi je činjenica da Rusija preuzimanje kontrole nad Ukrajinom smatra strateškom prijetnjom po svoju bezbjednost.

Sada nacionalistički elementi sa nacističkim korijenima imaju kontrolu nad pobunom na zapadu Ukrajine, a ne američke marionete – navodi “Global riserč”.

Vašington je previdio činjenicu da su finansijski održivi dijelovi Ukrajine samo stari ruski regioni na istoku i jugu zemlje, koje je rukovodstvo nekadašnjeg SSSR-a pripojilo Ukrajini.

Ukoliko bi demokratski izabrana ukrajinska vlast bila svrgnuta, istočni i južni dijelovi mogli bi se vratiti pod okrilje Rusije.

Zapadne dijelove bi opljačkali bankari i korporacije sa Zapada, dok bi baze NATO u Ukrajini bile na meti projektila “Iskander”.

“U slučaju da se polovina Ukrajine vrati pod okrilje Rusije, to bi predstavljalo poraz za Vašington” – piše doktor Pol Krejg Roberts, nekadašnji pomoćnik američkog ministra finansija i šef deska dnevnika “Vol strit žurnal”.

Promjena režima u Ukrajini za “tričavih” pet milijardi je “ništa” u poređenju sa ogromnim sumama potrošenim u Iraku, Avganistanu, Somaliji i Libiji, te sredstvima koje Vašington daje na bespilotne letjelice ili za podršku Al kaidi u Siriji.

Vašington troši ogromne iznose i radi opkoljavanja Irana sa 40 vojnih baza i nekoliko flota stacioniranih u Persijskom zalivu.

Za sada, pri pokušaju Vašingtona da promijeni režim u Ukrajini nije bilo američkih žrtava – samo su Ukrajinci stradali, što je ide u korist SAD, jer mogu da za ta stradanja okrive vlasti, koje su i bile cilj svrgavanja – navodi internet-stranica “Global riserč”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender