28. 07. 2021.
Banjalučanka lažno prijavila krađu 8.000 KM u hotelu “Palas”

Banjalučanka lažno prijavila krađu 8.000 KM u hotelu “Palas”

Banjaluka: Prošle godine povećan broj turističkih noćenja

Samostalni stručni saradnik ove organizacije Mladen Šukalo izjavo je Srni da je u 2013. godini zabilježen maksimalni broj dolazaka i noćenja u Banjaluku.

On je naveo da je prošle godine u Banjaluci zabilježeno 64.767 dolazaka i ostvareno 104.869 noćenja, dok je 2012. godine zabilježeno 62.817 dolazaka i 101.033 noćenja.

Banjaluka je tokom prošle godine raspolagala sa 1.510 ležajeva, a njihova popunjenost je bila 19,04 odsto.

Prema njegovim riječima, neke od najatraktivnijih turističkih ponuda koje su obilježile proteklu godinu su rafting na Vrbasu, etno-turizam, odnosno prikaz tradicionalnih običaja, organizovani obilasci grada i posjete manastirima.

“Tu su i brojni festivali tokom cijele godine, a i avanturistički turizam je dosta atraktivan. To je inače i jedna od najzanimljivijih ponuda”, istakao je Šukalo.

On je naglasio da je jedan od noviteta koji je krasio grad na Vrbasu u toku novogodišnjih i božićnih praznika projekat “Zimzograd”, koji bi trebao postati tradicija grada, dodajući da je cilj ove manifestacije promocija Banjaluke i lokalnih proizvoda Republike Srpske.

Šukalo je podsjetio da je prošle godine usvojena strategija razvoja turizma grada Banjaluka 2013–2020 i da je u skladu sa ovim dokumentom planirano obogaćivanje turističke ponude i razvoj novih proizvoda.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender