05. 08. 2021.
Naredba ispoštovana: SNSD žestoko krenuo u predizbornu kampanju

Naredba ispoštovana: SNSD žestoko krenuo u predizbornu kampanju

Naredba ispoštovana: SNSD žestoko krenuo u predizbornu kampanju

Bez obzira na komentare koji su uslijedili, događaji nam potvrđuju da je SNSD uveliko u predizbornoj kampanji i da neće oklijevati u borbi za ostanak na vlasti.

Krajem decembra prošle godine reformisan je gradski odbor SNSD u Banjaluci na čije čelo je postavljen Igor Radojičić, predsjednik NSRS i više od 100 novih ljudi u pokušaju da se udahne nova svježina stranci u Banjaluci, najvećem i ključnom gradu na izborima.

Prvi mjesec ove godine obilježile su i kritike upućene opoziciji, a posebno Srpskoj demokratskoj stranci.

‘SDS je politička partija bez ikakve ideje, koncepta, programa ili bilo čega što bi mogla ponuditi građanima Republike Srpske. Predsjednik SDS, Mladen Bosić je notorna politička kukavica bez ikakvog stava o tome kako zaštititi interese Republike Srpske i srpskog naroda u kriznim situacijama. SDS je sluđena stranka, koja ima ozbiljnih problema da definiše političku poziciju”, čulo se od zvaničnika SNSD, koji su složno krenuli da diskredituju najveću opozicionu sranku i njenog predsjednika. Milorad Dodik ih je usput optužio za izdajništvo i rušenje Republike, a predizbornoj mašini SNSD danas se pridružio i Emir Kusturica.

Ove aktivnosti su nastavljene i u februaru, kada je kampanja pojačana javnim tribinama širom Srpske.

3. februara predsjednik Republike Srpske i SNSD, Milorad Dodik gostovao je u Gradišci gdje je birače obasipao standardnim repertoarom, u stilu:  “Više me interesuju Gornji Podgradci nego Baščaršija, koja je nekome egzotična. Izloženi smo velikim pritiscima. Ovdje je na sceni projekat međunarodnog faktora koji hoće sve da zgazi. Kad vidim koliko su navalili na Republiku Srpsku dobijam novu snagu i volju”, rekao je Dodik na tribini u Kulturnom centru “Gradiška”.

11. februara već je bio u Doboju na javoj tribini koju je organizovao Gradski odbor SNSD-a.

Posljednja u nizu ovih aktivnosti je jučerašnja posjeta premijerke Željke Cvijanović Zvorniku., Cvijanovićeva je međunarodni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata i u Zvorniku je izjavila da SNSD nema namjeru da ode sa vlasti.“Nemamo namjeru da odemo sa vlasti, jer znamo da je pred nama još mnogo stvari koje trebamo dovršiti. Započeli smo važne procese, a da bi smo ih završili moramo da regrutujemo mlade ljude da daju svoj doprinos”.

U Zvorniku su uručene članske knjižice novim članovima zvorničkih Mladih socijaldemokrata /MSD/.

Koncert narodne muzike koji je SNSD organizovao u Istočnom Sarajevu i na kojem je Dodik (opet) zapjevao, pokazuje da ni jedan dio RS neće biti zanemaren u kampanji.

Dok se opozicione stranke još uvijek nisu dogovorile ko će s kim i kako na izbore, SNSD je počeo kampanju i na internetu.
Njihov sajt SNSD.info prvo se pohvalio informacionim sistemom i elektronskim rješenjima koje primjenjuje stranka. Saznali smo da se od 2006. do 2010. godine broj članova SNSD-a udvostručio i došao do cifre od 140.000, a poslije opštih izbora 2010. godine, ali i lokalnih 2012, nastavio da se povećava. SNSD.info je takođe objavio infografike na kojima su se hvalili ulaganjima aktuelne vlastni, istovremeno diskreditujući rezultate rada vlasti prije 2006. godine.

U ovom prvom dijelu kampanje SNSD je uspješno zadala više udaraca SDS-u. Najveću opozicionu  stranku poljuljao je slučaj ”Pašić” ne nužno, ali vjerovatno povezan sa kampanjom SNSD-a. Sve ostale političke partije nisu za sada adekvatno odgovorile na ovu kampanju SNSD-a, što je i logično ako se uzme u obzir da vladajuća stranka ima najlakši pristup medijima i polugama uticaja.

Međutim, odluka predsjednika DNS-a, Marka Pavića da ospori prodaju RŽR Ljubija izraelskom of-šor fondu, što je Vlada RS uradila direktnom pogodbom, i kasnija odluka vlasti da povuče ovaj ”slučaj” sa skupštinske rasprave, pokazala je da u vladajućoj koaliciji neće sve ići glatko.

(Kontakt radio/Ž.S)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender