23. 07. 2021.
Za tri godine promijenili četiri učiteljice!

Za tri godine promijenili četiri učiteljice!

Za tri godine promijenili četiri učiteljice!

Saša Lovrić, čiji sin ide u pomenuti razred, a koji je član Savjeta roditelja, kaže da ne može više da podnese ovo haotično stanje koje loše utiče i na njegovog sina.

„Do drugog razreda promijenile su im se dvije učiteljice, početkom trećeg došla je treća. Taman kada su se djeca navikla na nju i stvarno je zavoljela, ona mora otići i opet dolazi nova“, ogorčen je ovaj roditelj.

Dodao je da sve nove učiteljice mijenjaju stalnu, koja je na trudničkom bolovanju, te da nova učiteljica koja treba da dođe nema potrebno radno iskustvo.

Prema njegovim riječima, svi roditelji žele da im djecu uči osoba koju će upamtiti, a ne da se mijenjaju „kao na traci“. Zbog toga su mališani, kako kaže, pod velikim stresom.

„To je veliki stres za našu djecu. Zbog ovih izmjena djeca ne mogu da steknu kvalitetno znanje. Treba im jedan učitelj koji će se truditi oko njih, a ne neko ko bude zamijenjen baš kada se djeca naviknu na njega“, rekao je Lovrić.

Iz Inspektorata RS rekli su da će, kada zaprime ovu inicijativu, razmatrati je, nakon čega će biti donesena odluka da li inspekcija treba da izlazi na teren.

Jelena Vuletić, direktor OŠ „Sveti Sava“, kaže da je inspekcija prošle godine tokom kontrola naložila da se raspiše konkurs na sva mjesta gdje su radnici primljeni na određeno ili su zaposleni mimo konkursa.

„Radila sam po zakonu i sve je regularno. Nova učiteljica dolazi nakon što prođe žalbeni rok kandidata koji su se prijavili na konkurs“, rekla je Vuletićeva.

Dodala je da je sadašnju učiteljicu zaposlio bivši direktor mimo zakona.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender