26. 07. 2021.
Bekrić istrčao lični rekord na mitingu u Pragu

Bekrić istrčao lični rekord na mitingu u Pragu

Bekrić istrčao lični rekord na mitingu u Pragu

Bekrić je trku završio kao drugoplasirani u svojoj grupi, a iako 400 metara nije njegova disciplina, kroz učešće na pet mitinga u ovom dijelu godine ostvario je cilj u dvorani, da trči ispod 47.70 sekundi.

“Bilo mi je važno da iz trke u trku trčim sve bolje, drago mi je što sam još jednom popravio lični rekord i na taj način zatvorio ovaj dio zimske priče”, izjavio je Bekrić, a prenosi Atletski savez Srbije.

On je dodao da je prema zacrtanom planu na početku godine bilo predviđeno da tu disciplinu trči ispod 47.70, što bi mi garantovalo dobar rezultat na 400 metara prepone.

“To je moja disciplina, poslije kraćeg odmora nastavljamo pripreme za Evropsko prvenstvo u Cirihu”, kazao je Bekrić, a zadovoljna nastupom bila je i njegov trener Mirjana Stojanović.

“Trka i rezultat u Pragu pokazuju da Emir može da bude još bolji u ovoj disciplini, koja i nije njegova. Sada je bitno da napravimo kraći predah, a onda da počnemo sa pripremama za takmičenja na otvorenom, na 400 metara prepone. Sve što smo do sada uradili predstavlja dobru uvertiru za nastavak sezone”, zaključila je Stojanovićeva.

Bekrić će imati sedmodnevni odmor od treninga i takmičenja, nakon čega slijedi sezona na otvorenom.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender