03. 08. 2021.

Bijeljina: Bez posla 390 djece poginulih boraca

Radić je na sastanku sa gradskim vlastima rekao da je među njima i 130 mladih do 30 godina sa završenom srednjom školom ili fakultetom, od kojih 70 odsto nije odradilo ni pripravnički staž.

Pedesetak mladih koji su učestvovali u razgovoru gotovo su jednoglasno ukazali na nezaposlenost kao najveći problem ove populacije, iznoseći kritike na način zapošljavanja u Gradskoj upravi, ali i drugim ustanovama i organizacijama.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da u bijeljinskoj administraciji radi 280 ljudi, od čega je 15 članova porodica poginulih boraca.

U gradskom Odjeljenju za boračku zaštitu od 17 zaposlenih, troje je djece poginulih boraca.

Mićić je u razgovoru sa djecom poginulih boraca na području Bijeljine obećao da će u naredna tri mjeseca zaposliti još 10 lica iz ove populacije, a novac za njihove plate biće obezbijeđen smanjivanjem plata svim šefovima u gradskoj upravi za 10 odsto, što je oko 20.000 KM mjesečno.

Nakon sastanka, predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih lica Žarko Radić rekao je novinarima da će ova organizacija kontrolisati način i uslove zapošljavanja djece poginulih boraca, koja treba da budu prioritet i lokalne zajednice i cijelog društva.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender