23. 07. 2021.
Škorić: Borci neće nikakva ”proljeća”

Škorić: Borci neće nikakva ”proljeća”

Škorić: Borci neće nikakva ”proljeća”

“Nije ovo sada ni mjesto ni vrijeme da tako rješavamo probleme koje imamo”, istakao je Škorić.

On je dodao da poboljšanje položaja boračkih kategorija BORS traži kroz zakone, napominjući da nije u potpunosti zadovoljan zakonom koji je donesen 2012, te da treba vršiti njegove izmjene, pa i promjenu, kada se steknu uslovi.

“Nijedno pitanje koje čujemo sa nekih zborova, pa i ovog posljednjeg u parku ‘Mladen Stojanović’, nije nepoznato svakom od organa, od predsjednika Republike Srpske, premijera, Vlade Srpske i resornog ministra. Sve su to pitanja koja smo i mi postavljali i iza kojih stojimo. Riječ je samo o metodu i načinu kako želimo da se ta pitanja rješavaju”, naglasio je Škorić, koji je prisustvovao Skupštini šamačke Boračke organizacije, na kojoj je donesena odluka o raspisivanju izbora.

On je podsjetio da je BORS u proteklom periodu, osim boljem položaju boraca, posveto pažnju i očuvanju Srpske.

“Potreba za kontinuirano očuvanje Republike Srpske kao tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i kao patriotske potrebe svakog čovjeka koji živi na ovim prostorima sve je veća kada vidimo da je neargumentovano i neosnovano napadaju, što je prisutno i ovih dana”, istakao je Škorić.

On je ponovio da BORS nije saglasan sa dosadašnjim funkcionisanjem Tužilaštva i Suda BiH, te da je o tome obavijestio i zvanične predstavnike na nivou BiH.

“Tražimo pod hitno fundamentalne promjene u tom dijelu, jer ispadamo najgenocidniji narod u Evropi, a to nije tačno. Tražimo da vlast preduzme određene aktivnosti koje će ovo stanje promijeniti”, naglasio je Škorić.

Skupštini šamačke Boračke organizacije, na kojoj su usvojena i dokumenta za prošlu i ovu godinu, prisustvovao je i potpredsjednik BORS-a Stanislav Jungić.

Izvor. Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender