03. 08. 2021.
Biće frke: FIFA objavila listu 10 najboljih!

Biće frke: FIFA objavila listu 10 najboljih!

Biće frke: FIFA objavila listu 10 najboljih!

Kakvu god listu FIFA da sastavi na temu “ko je najbolji na svijetu”, “ko su deset najboljih na svijetu svih vremena”, “ko je najbolji na svijetu svih vremena”, “ko je igrač godine”, ma šta god, konačan rezultat izazvaće polemiku i podjelu u javnosti.

Ali, ovog puta FIFA je u jednom pokušaju uspjela da podijeli ljubitelje fudbala na Mesijevce i Ronaldovce, na Argentince i Brazilce, Peleovce i Dijegovce… Uspjela je da iziritira i fanove “pravog” Ronalda, kao i ljubitelje Ronaldinja!

U novom broju svog magazina “The FIFA Weekly”, ova organizacija objavila je listu deset najboljih fudbalera svih vremena.

Ponovo je, kao u mnogim prethodnim slučajevima, FIFA svrstala legendarnog Pelea ispred legendarnog Maradone (iako je bilo obrnuto u svakoj anketi u kojoj su učestvovali i fanovi).

Zinedin Zidan je tu na trećem mjestu, među deset najboljih su Georgi Hadži i Roberto Bađo, ali ne i najbolji strijelac u istoriji Mundijala, Ronaldo Luis Nazario de Lima, koji ima dve titule prvaka svijeta i još jedno finale. Međutim tu je i Mišel Platini…

Nema ni Ronaldinja Gauča, nema nijednog Engleza, nijednog Holanđanina, čast Nijemaca odbranio je Lotar Matues, a italijana Bađo.

Nije tu ni Ugo Sančez, ni Johan Krojf…

Ali, u najjaktuelnijem smislu, FIFA je napravila još jedan kontroverzan potez – uvrstila je Lionela Mesija među deset najboljih svih vremena i to u jeku njegove karijere, a izostavila trenutno najboljeg igrača svijeta, dobitnika “Zlatne lopte”, Kristijana Ronalda.

Mesi je jedini aktivni fudbaler na listi, a da udarac ka Ronaldu bude jači – cijela lista objavljena je u izdanju koje “nosi” sam Ronaldo, kojem pripada kompletna naslovna strana…

Mnogi su ovo shvatili kao novi udarac Sepa Blatera, prvog čovjeka FIFA, koji je i ranije bio nekorektan prema Portugalcu.

TOP 10:

10. Georgi Hadži (Rumunija)
9. Roberto Bađo (Italija)
8. Lotar Mateus (Nemačka)
7. Lionel Mesi (Argentina)
6. Roberto Rivelino (Brazil)
5. Mišel Platini (Francuska)
4. Ferenc Puškaš (Mađarska)
3. Zinedin Zidan (Francuska)
2. Dijego Armando Maradona (Argentina)
1. Edson Arantes do Nasimento Pele (Brazil)

(mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender