01. 08. 2021.
Do svemira i nazad za 70 miliona dolara

Do svemira i nazad za 70 miliona dolara

Do svemira i nazad za 70 miliona dolara

Ne samo da je ostvarila jednu od najboljih uloga u svojoj karijeri, već je filmska zvezda Sandra Bulok napravila i odličan poslovni potez prihvativši ulogu u filmu “Gravitacija” Alfonsa Kuarona.

Hvaljena svemirska drama, označena kao jedan od najboljih filmova godine, u trci je za Oskara u čak deset kategorija. Međutim, sve i da se Bulok ne okiti priznanjem za najbolju glumicu u glavnoj ulozi, jer joj šanse značajno ugrožavaju Kejt Blančet i Meril Strip, glumica nema razloga za očajavanje.

Kako piše “Holivud Reporter”, Bulok će od svog angažmana u “Gravitaciji” zaraditi nešto više od 70 miliona dolara!

Naime, zahvaljujući ugovoru koji je potpisala 2010. godine, nedugo nakon što je osvojila Oskara za ulogu u filmu “Mrtav ugao” (The Blind Side), glumica je sebi obezbijedila siguran honorar od 20 miliona dolara za ulogu astronautkinje koja pokušava da preživi sama u svemiru, tražeći način kako da se vrati na planetu Zemlju.

Ali to nije bilo sve što je Sandra dobila.

Nakon što je od projekta odustala Anđelina Džoli, studio “Warner Bros.” nije želio da izgubi još jednu glumicu, pa je Bulok osim fiksnog honorara dobila i 15 posto od cjelokupne zarade filma. Takav tretman dobija rijetko koja zvezda u Holivudu.

Očekuje se da će “Gravitacija”, koja je snimljena sa 100 miliona dolara, uskoro premašiti zaradu od 750 miliona dolara na blagajnama širom svijeta, a tome treba dodati i zaradu od svih propratnih programa i proizvoda.

Film Alfonsa Kuarona, koji je došao u bioskope bez velike pompe i na prečac osvojio publiku i kritiku, postao je osmo ostvarenje sa najvećom bioskopskom zaradom u 2013. godini.

(B92, The Hollywod Reporter)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender