23. 07. 2021.
Moskva ne zna gdje je Janukovič

Moskva ne zna gdje je Janukovič

Moskva ne zna gdje je Janukovič

Ruska lokalna televizija RBK-TV (biznis kanal), javila je da Janukovič, kojem je parlament izglasao opoziv, došao u Moskvu u utorak, dok je televizija RBK javila da je on danas stigao u odmaralište Barvika nedaleko Moskve.

Putinov portparol Dmitrij Peskov je rekao za rusku agenciju Interfaks da nema nikakvu informaciju takve vrste, prenio je AFP.

Ruski parlamentarni poslanik Mihail Margelov je rekao da je siguran da se Janukovič nalazi van Rusije.

“Sigurno znam da Janukovič nije u Rusiji i po mom skromnom mišljenju Rusija mu neće dati azil”, rekao je za televiziju “Raša tudej” Margelov koji predvodi komitet za međunarodne poslove ruskog parlamenta.

Margelov je situaciju u Ukrajini opisao kao većinom haotičnu i izrazio nadu da će 25. maja Ukrajinci imati demokratske izbore, u evropskom stilu.

Ukrajinsko tužilaštvo je takođe danas saopštilo da ima informacije koje naznačuju da se Janukovič nalazi u Ukrajini a da vlasti nastavljaju potragu za njim, prenijela je francuska agencija.

Vašington upozorava Rusiju: Teška greška ako intervenišete

Sjedinjene Američke Države upozorile su Rusiju da bi bila “teška greška” da vojno interveniše u Ukrajini i saopštile da Vašington razmatra da Kijevu da jednu milijardu dolara kredita.

“Za zemlju koja je tako često govorila protiv strane intervencije u Libiji, Siriji, ili negdje drugdje, bilo bi značajno da se toga drži i kada razmišlja o opciji suverene države Ukrajine”, rekao je danas maloj grupi novinara u Vašingtonu američki državni sekretar Džon Keri, a prenio Rojters.

Prema njegovim riječima, nema sumnje da bi bilo koja vrsta vojne intervencije koja bi narušila suverenost i teritorijalni integritet Ukrajine bila “ogromna, teška greška”, rekao je Džon Keri.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender