05. 08. 2021.
Dačić ne razumije hrvatski?

Dačić ne razumije hrvatski?

Dačić ne razumije hrvatski?

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) organizovala je regionalni forum na visokom nivou o ulaganju u Zapadni Balkan, a na njemu su, pored ostalih ministara iz regiona, učestvovali premijeri Srbije Ivica Dačić i Hrvatske Zoran Milanović.

Međutim, pravi hit ovog sastanka bio je momenat kada je predsednik Vlade Srbije zatražio slušalice za prevod prilikom izlaganja njegovog kolege iz Zagreba na hrvatskom jeziku?!

Forum EBRD je organizovan u ponedeljak 24. februara ove godine, a okupio je premijere, ministre i vodeće preduzetnike.

Učesnici sednice premijera bili su: Ivica Dačić predsednik Vlade Srbije, Edi Rama, premijer Albanije, Vjekoslav Bevanda, predsedavajući Veća ministara Bosne i Hercegovine, Zoran Milanović, premijer Hrvatske, Hašim Tači, premijer Kosova , Nikola Gruevski, premijer Makedonije i Milo Đukanović, premijer Crne Gore.

Foto: Twitter/@vloracitaku

Sva dešavanja i donešene odluke tokom ovog Foruma ostaće u senci jednog nesvakidašnjeg gesta u kojem su akteri premijeri Srbije, Hrvatske ali i Crne Gore.

Tokom obraćanja skupu premijera Hrvatske Zorana Milanovića na hrvatskom jeziku, osim srpskog premijera Dačića, slušalice koje služe za prevođenje kada učesnici skupa ne razumeju jezik na kojem se govornik obraća, stavio je i predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović.

Dačić odlično govori engleski i ruski jezik, pa čak i da se u nekom momentu premijer Hrvatske učesnicima obratio na engleskom, on bi ga razumeo bez prevodioca. Zbog toga se postavlja pitanje da li srpski premijer u ostavci ima problem s poznavanjem hrvatskog jezika?

(Telegraf)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender