01. 08. 2021.

Krstić: Nema vremena za gubljenje

“Do tada će Vlada u tehničkom mandatu pripremiti sve da bi nova, posle izbora, donela odluku i realizovala novi sporazum sa MMF-om”, rekao je Krstić.

Krstić je sinoć za RTS istakao da će Srbija morati da zaključi novi trogodišnji aranžman sa MMF-om i da će se obavezati da će u tom periodu provoditi određenu strategiju.

“Nemamo uopšte vremena za gubljenje”, upozorio je Krstić i izrazio očekivanje da će se buduća vlada ponašati odgovorno, jer će morati da donosi nepopularne mjere.

Govoreći o nepopularnim mjerama, koje će najvjerovatnije biti dogovorene sa MMF-om, Krstić je naveo da je to “solidarni porez”, ali i prevelik javni sektor koji mora biti smanjen.

Krstić je rekao da nema mjesta za povećanje poreza, ali da se može proširiti poreska osnovica, te da tu postoji prostor koji će se osvojiti odlučnom borbom protiv “sive” ekonomije, što zahtjeva sistemska rješenja.

On je najavio da će država, sistemski, do kraja 2014. godine zadati ozbiljan udarac “sivoj” ekonomiji.

“Povoljan kredit od Ruske Federacije, koji je već ugovoren za budžet, uslovljen je novim aranžmanom sa MMF-om i zato nam treba poverenje Fonda”, naglasio je Krstić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender