16. 04. 2021.
Leopard terorisao stanovnike grada u Indiji

Leopard terorisao stanovnike grada u Indiji

Leopard terorisao stanovnike grada u Indiji

Leopard je prvi put uočen na odjeljenju lokalne vojne bolnice. Pripadnici službe za divlje životinje pogodili su ga strelicom za uspavljivanje, ali nisu uspjeli da ga obuzdaju.

– Izvukao se kroz gvozdene rešetke i pobjegao. Zatim se ušunjao u bioskopsku dvoranu, a onda i u stambeni blok – rekao je za „Es-Kej Dabi“ predstavnik lokalnih vlasti.

Mačka je pobjegla u nepoznatom pravcu, a u potragu su se uključili i policajci naoružani palicama, sa šljemovima. U jednom trenutku leopard je viđen na gradilištu, a kada je skočio prema masi, užasnuti posmatrači počeli su da bježe. Policija je na kraju ipak uspjela da ga savlada.

U ovoj zemlji zbog urbanizacije šumovitih područja predatori često zalaze u naselja. Početkom mjeseca još jedan leopard je zalutao u selo u saveznoj državi Džarkand, gdje je povrijedio troje ljudi. Prošle nedelje je petogodišnji dječak iz sela u Čatigari upao u kandže divlje životinje na putu do poljskog toaleta. Rođaci su njegovo tijelo pronašli u obližnjoj džungli.  Veliku opasnost po indijsko stanovništvo predstavljaju i napadi tigrova. U državama Utarkand i Utar Pradeš na sjeveru zemlje tigrica je za šest nedelja usmrtila desetoro ljudi. Posljednji od njih je 50-godišnji muškarac kome je pojela utrobu i dijelove nogu.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender