28. 07. 2021.
Kosovska Mitrovica: Protest zbog hapšenja Ivanovića

Kosovska Mitrovica: Protest zbog hapšenja Ivanovića

Očekuje se odluka o daljem statusu Olivera Ivanovića

U sjedištu Euleksa u Prištini Srni je rečeno da će biti razmotren zahtjev tužioca o produženju pritvora Ivanoviću, kao i zahtjev odbrane da mu se omogući odbrana sa slobode.

Iz Euleksa navode da će biti razmotrena i mogućnost da se Ivanoviću odredi kućni pritvor uz cjelodnevno nadgledanje od Kosovske policijske službe.

Zahtjevu odbrane o ukidanju pritvora Ivanoviću pridružili su se i novoizabrani gradonačelnik kosovske opštine Sjeverna Mitrovica Goran Rakić i grupa od 12 odbornika Skupštine opštine Sjeverna Mitrovica.

Ivanović je uhapšen zbog sumnje da je tokom 1999. i 2000. godine počinio krivična djela ratnog zločina i ubistva.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić izjavio je Srni da je primio zahtjev javnog tužioca Euleksa za produženje pritvora lideru SDP-a i da je uložio prigovor.

“Ne postoje razlozi za produženje pritvora mom klijentu”, rekao je Vlajić i dodao da nisu postojali razlozi ni za njegovo privođenje i određivanje jednomjesečnog pritvora.

On je podsjetio da je Vlada Srbije podnijela garancije da će Ivanović biti u svakom trenutku dostupan Euleks pravosuđu.

Vlajić navodi da odluka Suda po zahtjevu međunarodnog tužioca za produženje pritvora mora biti donesena najkasnije do  večeras, ali poučen iskustvom kada je više od tri dana čekao na odluku o određivanju pritvora – ne odbacuje mogućnost da obavještenje dobije sa zakašnjenjem.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender