25. 07. 2021.
Podijeljena imovina vlasnika ‘Kajaka': Džip policiji, motor poštarima

Podijeljena imovina vlasnika ‘Kajaka': Džip policiji, motor poštarima

Podijeljena imovina vlasnika ‘Kajaka’: Džip policiji, motor poštarima

Ovo je ujedno bio i prvi slučaj trajnog oduzimanja imovine stečene izvršenjem krivičnog djela na području ovog entiteta,javio je Avaz.ba.

Tri licitacije

Vlasnik najvrednijeg dijela imovine zaplijenjene u ovoj akciji, luksuznog terenca BMW X6 od oko 130.000 KM, postao je MUP RS, koji je Brkiću i oduzeo ovaj skupocjeni automobil.

Kako saznajemo, terenac nije ni nuđen na javnu prodaju, nego je donesena odluka da bude poklonjen MUP-u RS, zajedno sa još oko 40 računara koji su zaplijenjeni u Brkićevim kockarnicama,piše Avaz.ba.

Oko 250.000 KM oduzetih u ovom slučaju, uplaćeno je u entitetski budžet, dok je Vlada RS juče donijela odluke i o raspodjeli preostalih predmeta iz ove akcije, štamparskih mašina i motocikla Piaggio, jer se na tri licitacije nije pojavio niko zainteresiran da ih kupi.

Opšti interes

Štamparske mašine biće poklonjene preduzeću DMP iz Dervente, koje zapošljava invalidne osobe, te Centru za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida u Banjaluci, dok će motocikl vrijedan 6.000 KM ubuduće služiti poštarima.

„Pošte Srpske“ obratile su se Ministarstvu pravde RS s molbom radi opšteg javnog interesa za donaciju bicikala, mopeda i slično, kako bi se olakšao rad poštarima.

Internet-bonovi

Internet-bonovi, koji su oduzeti u Brkićevim kockarnicama, izrezani su i na taj način uništeni u prostorijama „Službenog glasnika RS“,piše Avaz.ba.

Nakon toga su kao stari papir prodati komunalnom preduzeću “Čistoća” za ukupan iznos od 26 KM

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender