30. 07. 2021.
Prnjavor: Štrajkom glađu do plate! (VIDEO)

Prnjavor: Štrajkom glađu do plate! (VIDEO)

Prnjavor: Radnici Skontoproma u hitnoj, nastavljaju štrajk glađu

Dežurni ljekar Bogdana Lazić rekla je da je opšte zdravstveno stanje radnika zadovoljavajuće, ali da bi bilo poželjno da poslodavci i nadležne službe reaguju, jer bi, ukoliko nastave sa izgladnjivanjem, mogli ozbiljno ugroziti svoje zdravlje.

Jedna od bivših radnica ovog preduzeća Zorica Karanović, koja štrajkuje već četvrti dan, pozvala je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Željku Cvijanović da im pomognu.

„Jutros su radnici krenuli da rade, mi smo ih dočekali pred pogonom i fotografisali, a onda su se oni razbježali. Ne znam zašto ostali radnici „Skonto-proma“ ne izađu u javnost i ne kažu svoju muku, jer imaju iste probleme kao i mi“, kaže Karanovićeva.

Radnici su poručili da će nastaviti štrajk sve dok im ne budu izmirena potraživanja – četiri plate, troškovi prevoza za četiri mjeseca i uplata penzijskog i socijalnog osiguranja za pola godine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je kontaktirao radnike preduzeća „Skonto-prom“, koji već nekoliko dana u Prnjavoru štrajkuju glađu, kako bi saznao ime korumpiranog inspektora, koji je, po tvrdnjama jedne radnice, potkupljen namještajem.

„Kada sam vidio prilog na televiziji, pozvao sam te ljude i zamolio ženu koja je to tvrdila da mi kaže ime inspektora. Ona je rekla da ne zna o kome je riječ, već da je to čula, što je sasvim neodgovorno, imajući u vidu javno uvjeravanje koje je iznijela samo veče prije toga“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da su određene radnje već preduzete, da su tamo bili inspektori za rad i neke druge inspekcije, što je, prema njegovim riječima, najbolja pomoć.

„Međutim, ako neko misli da svaki moj razgovor sa nekim mora da iza sebe vuče neku finansijsku pomoć, moram reći da je to zabluda. Moj primarni cilj je bio da saznam ime korumpiranog inspektora i to ime nisam dobio“, napomenuo je Dodik.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender