06. 08. 2021.
Troicki: Јoš da mi zabrane da dišem…

Troicki: Јoš da mi zabrane da dišem…

Troicki: Јoš da mi zabrane da dišem…

Međunarodna teniska federacija, zbog saradnje dvojice srpskih tenisera, Novaka Đokovića i suspendovanog Viktora Troickog, odlučila je da pooštri pravila i donese novi antidoping kodeks koji će se primjenjivati od 2015. godine.

Odlučeno je da se uvede novo pravilo koje se zove “zabranjeno udruživanje”, koje kaže da “sportisti ili druge osobe ne smiju da sarađuju sa trenerima, ljekarima i drugim članovima pomoćnog osoblja sportiste kojima je izrečena mjera zabrane zbog povrede antidoping pravila”.

Dakle, u “zabranjeno udruživanja” spadaju: treniranje, rad na taktici i tehnici, nutricionistički i medicinski savjeti, terapije, tretmani, propisivanje lijekova ili suplemenata, kao i zastupanje ili predstavljanje.

Troicki ne može da vjeruje da se ponovo našao na udaru ITF samo zato što trenira sa Đokovićem.

“Nisam imao kontakt sa ljudima iz ITF, ali sam vidio šta se najavljuje… Sve mi postaje smiješno. Ne znam šta da kažem. Na kraju će mi zabraniti da dišem”, rekao je Troicki za “Informer”.

Srpski teniser se trenutno nalazi sa Đokovićem u Dabaiju, ali ne može da prisustvuje njegovim mečevima.

“Nole je pokazao koliko je veliki prijatelj i čovjek. Pomaže mi u ovim teškim trenucima, kad mi je pomoć najpotrebnija”, još jednom se zahvalio Troicki koji u aprilu počinje sa pravim treninzima za turnire u julu.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender