28. 09. 2021.
Da li je Milorad Dodik u sukobu interesa?

Da li je Milorad Dodik u sukobu interesa?

Dodik predlaže hitno usvajanje zakona o prebivalištu

“Zakon će biti u istom tekstu kakav je i predložen na nivou BiH, samo što će on da važi za Republiku Srpsku, zato što je usaglašen sa evropskim standardima i direktivama i odražava najsavremenije prakse koje danas važe u Evropi, kao i u svim demokratskim zemljama”, istakao je predsjednik Republike.

On je ocijenio da je vidljivo da je nerad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH politički motivisan i da jedna politička partija, prvenstveno SDA, ne želi da dođe do usvajanja zakona o prebivalištu.

“Nehtijenje Bošnjaka da usvoje taj zakon je čista politička motivacija vezana za sljedeće izbore, kao preduslova za izborni inžinjering koji smo mogli da vidimo u samoj Srebrenici. Mi u Republici Srpskoj donijećemo taj zakon i primjenjivaćemo ga”, naglasio je predsjednik Dodik.

On je rekao da očekuje da će se određene strukture buniti zbog toga, dodavši da je rješenje jednostavno – samo treba u Domu naroda usvojiti zakon koji je već prošao u Savjetu ministara BiH i u Predstavničkom domu i stvar je završena.

“Problem ovakve naše akcije u Republici Srpskoj mogu da nađu isključivo u selektivnom ponašanju bošnjačkih političkih partija, prije svega SDA, i mi ne želimo da ta oblast ostane nepokrivena”, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender