Radojičić: SDS generisao nemoguću atmosferu

Radojičić: SDS generisao nemoguću atmosferu

Radojičić: Sve porodice poginulih boraca i RVI biće zbrinute ove godine

“Zahvaljujući jučerašnjoj odluci parlamenta Srpske o odobravanju dodatnih 25 miliona KM nalazimo se pred završetkom realizacije ovog programa”, rekao je Radojičić novinarima nakon obilaska bloka zgrada od 142 stambene jedinice koje se grade za boračke kategorije u banjalučkom naselju Ada.

On je podsjetio da je do sada u Srpskoj stambeno zbrinuto više od 2.700 porodica i da je program potpunog stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija koncipiran sa Boračkom organizacijom Republike Srpske /BORS/ i porodicama poginulih boraca.

“Na istoj lokaciji nastaviće se graditi još jedan blok zgrada, čime bi najveći grad u Srpskoj bio pri završetku rješavanja stambenog pitanja za boračke kategorije”, dodao je Radojičić.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić naglasio je da je Vlada Srpske pronašla način da se u ovoj godini završi potpuno stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

“Ove godine trebalo bi da bude zaključen program po kojem će stambeno da bude zbrinuto 5.606 porodica. To je ekvivalentno gradu od nekih 20.000 stanovnika”, rekao je Đokić i najavio da će u narednim danima biti raspisan javni poziv za izgradnju stambenih objekata za boračke kategorije u drugim gradovima Srpske.

Prema njegovim riječima, ovo je najhumaniji projekat koji je realizovala Vlada Srpske, za koji će biti utrošeno oko 96 miliona KM.

Predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz izrazio je zadovoljstvo što se privodi kraju projekat potpunog stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija.

“Ovo je najbolja potvrda šta znači imati svoje institucije i koliko je bitno ispoljiti jedinstvo u realizaciji značajnih projekata u Srpskoj”, rekao je Ćurguz.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović ocijenio je da program stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija ima humanitarnu, socijalnu i patriotsku dimenziju.

“Drago nam je što je grad Banjaluka stvorio neophodne uslove za gradnju stanova za boračke kategorije. Parlament Srpske je imao razumijevanja za naše potrebe i odobrio je kreditna sredstva za potpuno stambeno zbrinjavanje”, rekao je Mitrović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender