28. 10. 2021.
Kežman poklonio stan višečlanoj porodici

Kežman poklonio stan višečlanoj porodici

Kežman poklonio stan višečlanoj porodici

Bivši vrhunski fudbaler i dokazani dobrotvor Mateja Kežman učinio je još jedno veliko i humano djelo – mnogočlanoj i siromašnoj porodici Saše i Kate Tiosavljević iz Novog Pazara, koji imaju šestoro djece, kupio je i poklonio stan u Novom Pazaru.

Radosnu vijest medijima je saopštilo bratstvo manastira Đurđevi stupovi, čiji je Mateja Kežman dugogodišnji prijatelj i najveći donator u akciji „Podignimo Stupove, obnovimo sebe“.

Informaciju o teškom životu porodice Tiosavljević Mateja Kežman dobio je od igumana Đurđevih stupova, oca Gerasima, i njegovih monaha i odmah je odlučio da pomogne.

b2

Porodica Tiosavljević godinama se potucala po podstanarskim sobama. Saša Tiosavljević, penzionisani invalid, nije mogao da obezbjedio bolje uslove za smještaj i učenje svoje dece: Marije, Tijane, Stefana, Andree, Uroša i Ane, odličnih đaka i studenata, pa je pomoć poznatog sportiste došla u pravom trenutku i u prave ruke.

– Bogu hvala i Mateji Kežmanu, sad imamo lijep stan u kome djeca mogu da uče. Presrećni smo, Bog da ga nagradi i podari mu sve najbolje. Moja porodica mu je neizmerno zahvalna – rekao je glava porodice Saša Tiosavljević i naglasio da njegova porodica ne želi da daje izjave za medije i da se ovim povodom više eksponira.

Kada je svojevremeno počela obnova manastira Đurđevi stupovi, dok je Mateja Kežman bio na vrhuncu karjere i igrao za poznate evropske klubove, poznati fudbaler među prvima je priskočio u pomoć.

Njegovim donacijama praktično je počela obnova. Od tada pa do danas, Kežman je najveći donator u akciji „Podignimo Stupove, obnovimo sebe“, uvijek je bio skroman i nikada nije želio da govori kada je i koliko pomogao obnovu svetinje u kojoj mu je otac Gerasim krstio djecu.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender