02. 12. 2021.

Mladost prvi ispit Borca

“Jedva čekamo da počne utakmica i svi znamo šta se od nas očekuje u nastavku sezone. Proljećni dio je kraći i moramo od početka krenuti maksimalno kako bismo što prije uhvatili mjesto koje vodi na međunarodnu scenu”, rekao je Asmir Avdukić, kapiten Borca.

Banjalučani su slavili u prvom dijelu prvenstva u gostima, ali bez obzira na to Srđan Grahovac, vezista “crveno-plavih”, poziva na oprez.

 “I u prvom susretu smo imali problema i ne smije biti opuštanja ni u subotu. Favoriti smo, ali ćemo to morati da dokažemo i na terenu”, izjavio je Grahovac, koji je dodao da u Borcu veoma poštuju rivala.

Dragan Jović, šef stručnog štaba, u ovom meču neće moći da računa na Igora Žuržinova zbog žutih kartona i Miloša Markovića, za kojeg nije na vrijeme stigao sertifikat iz Srbije.

“Mladost je kvalitetna ekipa koja bolje igra u gostima. Imaju jaku odbranu i moramo maksimalno ozbiljno da uđemo u meč od prvog minuta”, kazao je Jović.

Iz trinaestoplasirane Mladosti uoči gostovanja u Banjaluci ulogu favorita prepuštaju domaćinima, tim prije što će zbog žutih kartona pauzirati Vukašin Benović, odnosno povrijeđeni Srđan Savić i roviti Miroslav Jevtić. Ipak, tim iz Velike Obarske u grad na Vrbasu ne stiže sa bijelom zastavom.

“Borac je sportska institucija, zna se kakav kvalitet posjeduju i favoriti su u ovom meču. Pred našom ekipom je teško proljeće, želimo izboriti opstanak i zato svaku utakmicu moramo odigrati u maksimalnom ritmu. Bez obzira što će zadatak u Banjaluci biti zahtjevan, mi nemamo pravo da kalkulišemo. Moramo biti maksimalno skoncentrisani, požrtvovani i strpljivi na putu do pozitivnog rezultata. Izostanak trojice standardnih prvotimaca je hendikep, ali od onih koji dobiju priliku očekujem da adekvatno odgovore zadatku”, kazao je Dušan Jevrić, trener Mladosti.

Izvor: Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender