06. 12. 2021.
PDP podnosi prijave u “slučaju Grand Trade”

PDP podnosi prijave u “slučaju Grand Trade”

PDP podnosi prijave u “slučaju Grand Trade”

Član Glavnog odbora stranke Aleksandar Zolak istakao je da će prijave biti podnesene protiv pojedinaca iz Administrativne službe grada Banjaluka, Vlade Republike Srpske, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Pravobranilaštva Srpske, zbog „kršenja zakona u slučaju gradnje objekata“.

„U prijavi smo se bazirali na četiri stavke. Prva se odnosi na kršenje zakona prilikom izdavanja građevinskih dozvola preduzeću `Grad trejd`. Drugi put su prekršili zakon prilikom formiranja građevinske parcele koja je na štetu porodice Vulić iz Banjaluke“, rekao je Zolak na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da se treća stavka u prijavi odnosi na kršenje zakona prilikom eksproprijacije nekretnina porodice Vulić, a četvrta na kršenje zakona prilikom izgradnje novog pristupnog puta ovoj porodici.

Zolak je naveo da je PDP nadležnim tužilaštvima već podnio pet krivičnih prijava koje se uglavnom odnose na privatizacije u Srpskoj, kao i da pripremi imaju još desetak prijava, koje planiraju podnijeti.

Željko Vulić duže vrijeme vodi spor sa firmom “Grand trejd” koja je investitor zgrade koja se gradi neposredno uz njegovo imanje.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender