19. 01. 2022.
Ima i toga: Tuže kompanije jer nisu smjeli u toalet

Ima i toga: Tuže kompanije jer nisu smjeli u toalet

Ima i toga: Tuže kompanije jer nisu smjeli u toalet

Lili Prins iz Minesote radila je u poznatoj kompaniji za bijelu tehniku gdje je pravila drške za frižidere. Vjerovali ili ne, njoj nije bilo dozvoljeno da ide u toalet! Nakon što je 40 minuta molila svog šefa da je pusti da ode u WC i obavi malu nuždu, nesrećna žena je bila prinuđena da to uradi na svom radnom mjestu.

“Znala sam da ne mogu više da izdržim. Osramotila bih se da sam se upiškila u gaće“, kaže pedesetjednogodišnja gospođa Prins dodajući da je to obavila u kutiji koja joj se našla pri ruci.

Sljedećeg dana dobila je otkaz s obrazloženjem da je narušila “higijenske i sigurnosne propise”. Lili je odlučila da presavije tabak i tuži kompaniju zbog mobinga i ugrožavanja osnovnih ljudskih prava i potreba.

Prinsova je navela da su brojne operacije učinile da joj se smanji bešika, zbog čega češće mora da koristi toalet. Kompanija u kojoj je radila brani se time da ona nikada nije donijela medicinsku dokumentaciju kojom bi potkrijepila svoje tvrdnje.

Kako se povela rasprava o osnovnim pravima radnika, javio se i bolničar Kia Tasa koji je podnio tužbu protiv bolnice u kojoj radi. Naime, zbog lijekova za dijabetičare koje uzima on češće mora da koristi toalet u toku dana. Iako to njegov nadređeni dobro zna, ovom čovjeku je bilo zabranjeno da odlazi u toalet osim na pauzi.

Poznat je i skandal koji je uzdrmao javnost 2008. godine kada je radnica čuvenog lanca supermarketa Wal-Mart tužila ovu kompaniju, jer joj nije bilo dozvoljeno da odlazi u toalet, zbog čega se osjećala krajnje poniženo pred ostalim kolegama kada bi se uneredila na sred radnog mjesta. Nensi Braun i Wal-Mart su se nagodili za sumu od 54 miliona dolara.

(Super žena)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender