28. 09. 2021.
Ovako će izgledati “Beograd na vodi” (FOTO)

Ovako će izgledati “Beograd na vodi” (FOTO)

Ovako će izgledati “Beograd na vodi” (FOTO)

Prezentaciju je vodio Muhamed Alabar, direktor novoosnovane kompanije “Igl hils” (Eagle hills) koja je investitor projekta. Predstavljanju master plana prisustvovao je i prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Firma “Igl hils“, koja će graditi “Beograd na vodi“, raspisala je konkurs za arhitektonska rješenja za dva objekta – Kulu Beograd i tržni centar, saopšteno je iz Vlade Republike Srbije. Na konkursu su učestvovale najpoznatije firme u svijetu, među kojima i američki studio “SOM” koji je autor najviše zgrade na svijetu – Burž Kalifa u Dubaiju.

b1

Ukupna površina “Beograda na vodi“, uključujući stambeni i poslovni prostor, iznosiće 1.850.000 metara kvadratnih. Dužina bulevara iznosiće 1,8 km, a širina 40 metara. Gradiće se u tri velike faze, a prva u pet etapa.

Četiri velike svjetske kompanije već su dostavile osam prijedloga za Kulu Beograd, od kojih su četiri ušla u uži krug, dok su za tržni centar u uži izbor ušle dvije ponude.

b2

Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić je nakon sastanka, obraćajući se novinarima, rekao da će u izgradnju projekta “Beograd na vodi“ biti uključene firme i arhitekte iz Beograda i da će oko 20.000 ljudi biti zaposleno.

“Beograd će postati regionalni centar. Bićemo zemlja koja privlači najveći broj turista i investitora u regionu”, istakao je Vučić.

b3

“Jedan od najznačajnijih objekata ‘Beograda na vodi’, Kula Beograd, biće završena do 2017. godine“, izjavio je Muhamed Alabar, poslije prezentacije projekta u Dubaiju.

“Bez ikakve sumnje, kada pogledate Srbiju, kada pogledate osnove ekonomije i proaktivnu politiku koju sprovodi Vlada, projekat će biti fenomenalan ne samo za ljude kiji će u Srbiju dolaziti već će to biti projekat koji će podići ponos cijeloj Srbiji”, poručio je on.

b5

Potpredsjednik Vučić je istakao da je potrebna politička i ekonomska stabilnost neophodna za privlačenje stranih investicija i da je Srbija zemlja u kojoj su ti uslovi ispunjeni.

“Ovaj projekat znači novo rođenje Srbije”, istakao je Vučić.

b6

Svjetska premijera projekta “Beograd na vodi” dogodiće se 11. marta u Kanu, na najvećem sajmu nekretnina na svijetu.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender