06. 12. 2021.
Prnjavor: Štrajkom glađu do plate! (VIDEO)

Prnjavor: Štrajkom glađu do plate! (VIDEO)

Prnjavor: Radnici u štrajku glađu od sutra će odbijati medicinsku pomoć

Jedna od radnica Zorica Karanović kaže da su radnici danas primili infuziju, ali da će već od sutra i tu vrstu pomoći odbiti, bez obzira na krajnji ishod.

„Radnici parkiraju vozila na 100 metara od firme da se ne zna da se radi. Imamo informaciju da će plate radnicima biti uplaćene sutra. Interesuje nas zašto se i prema ostalima ne izmire obaveze već rukovodstvo mijenja banku sa koje vrši isplatu? Ovdje nismo došli da prosimo već da nam se da ono što nam pripada“, kaže Karanovićeva.

Radnica Ana Teško ističe da neće odustati od svojih zahtjeva, uprkos narušenom zdravlju.

„Iako smo se obraćali na razne adrese, za sada niko ništa ne preduzima. Ja ne tražim tuđe, samo ono što sam zaradila“, kaže ona.

Dežurni ljekar u Hitnoj pomoći Doma zdravlja u Prnjavoru Nataša Sandić navodi da se štrajkači žale na malaksalost, iscrpljenost i prehladu, jer već dugo borave na otvorenom i ne uzimaju hranu.

Četvoro radnika danas je posjetio i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Borko Lukanović koji je rekao da lokalna zajednica nema veliku nadležnost u ovom slučaju, ali da je moralna podrška i medicinska pomoć jedino što im se, za sada, može pružiti.

Radnici traže četiri plate, troškove prevoza za četiri mjeseca i uplatu penzijskog i socijalnog osiguranja za pola godine.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender