30. 11. 2021.
Kineska veza: Četvorica pod sumnjom za organizovani kriminal

Akcija “Sigurnost”: Uhapšeno 50 lica

Iz FUP-a je saopšteno da su slobode lišeni i članovi organizovane grupe koji se dovode u vezu sa razbojništvom sa smrtnom posljedicom.

U akciji, koja je bila usmjerena protiv grupa i pojedinaca nosilaca teškog i organizovanog kriminala, pretreseno je oko 150 lokacija na području FBiH, tokom kojih je pronađena veća količina droge, naoružanja, municije, ukradenih i drugih predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnih djela i koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Provodeći ovu akciju dokumentovano je više organizovanih kriminalnih grupa koje se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom, a u vezi sa razbojništvima, teškim krađama, nedozvoljenjim bavljenjem bankarskom djelatnošću, ugrožavanjem bezbjednosti i izazivanjem opšte opasnosti /podmetanje eksplozivnih naprava/, trgovinom narkoticima, krađom motornih vozila itd.

Rasvijetljeno je krivično djelo teške krađe na štetu jedne od banaka sa područja centralne BiH u kojoj je pričinjena šteta u iznosu većem od 90.000 KM.

U realizaciji ovih aktivnosti ostvarena je saradnja sa policijama u regionu.

Akcija se provodi pod nadzorom nadležnih kantonalnih tužilaštava u koordinaciji federalnog Tužilaštva, kao i pod nadzorom Tužilaštva BiH i rezultat je višemjesečne istrage, te zajedničkih i sinhronizovanih aktivnosti svih policijskih organa u FBiH.

U saopštenju se navodi da se podaci sa terena još obrađuju.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender