Kako ostaviti dobar utisak na razgovoru za posao?

Kako ostaviti dobar utisak na razgovoru za posao?

Kako ostaviti dobar utisak na razgovoru za posao?

Zato je važno da se dobro pripremite i izgledate samouvjereno.

Evo nekoliko trikova kako da ostavite dobar utisak na razgovoru za posao:

Pristojnost i uglađenost prije svega

Bez obzira na to kako se inače oblačite, ono što ćete obući kada krenete na razgovor za posao mora prije svega biti čisto, ispeglano i pristojno. Ako nosite suknju ili haljinu, pripazite na dužinu. Takođe, ako imate majicu sa izrezom, pripazite na veličinu tog izreza. Svoje lijepe noge i bogati dekolte pokazujte u drugim prilikama.

Ne bojte se boja

Poslovna odjeća ne mora nužno biti kombinacija crne, bijele i sive. Slobodno “razbijte” odjevnu kombinaciju nekim modnim dodatkom u veselijoj boji. Možda vas vaši sagovornici zapamte upravo po tome.

Nakit

Veliki i raskošni nakit ili jednostavno ogromna količina nakita u ovim prilikama bi mogla da ostavi prenapadan utisak. Radije izaberite ne preterano velike minđuše ili lančić sa zanimljivim privjeskom, a na ruku stavite sat ili jednostavnu narukvicu i tako ćete biti sigurniji da vas niko neće pogrešno shvatiti.

Oprezno s parfemom i šminkom

Slično kao kod nakita, prejaka šminka takođe može da ostavi utisak da zaista nemate granica. Izaberite prirodniju varijantu – malo pudera i maskare već će učiniti čudo, a ako se odlučite i za sijenku svakako birajte svjetlije i zemljane tonove. Isto tako, pri odabiru parfema odlučite se za svježije, citrusne mirise, ne mora vas se baš osjetiti čim uđete u zgradu.

Nasmiješite se

Nemojte da zaboravite da se smiješite. Osmijeh šalje pozitivne vibracije, opušta vašeg sagovornika i odaje utisak da ste pristupačna i vesela osoba sa kojom se lako može razgovarati. Ne košta ništa, a možda vam upravo on može pomoći kod dobijanja željenog mjesta za koje konkurišete.

(Super žena)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender